Hava Durumu

Bursa Yenişehir'de Millet Bahçesi'nde kontrollü katliam!

Bursa'da İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Yenişehir'in merkezinde yapımına başlanan Millet Bahçesi'nde kek yemek ve çay içmek uğruna, genç ve yeşil ağaçların Yenişehir Belediyesi'nin kontrolünde kökünden kesilerek katledilmesine sert tepki göstererek; “Bu bir insanlık suçudur” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bursa Yenişehir'de Millet Bahçesi'nde kontrollü katliam!

BURSA (İGFA) - Bursa'nın Yenişehir ilçesinde aylardır yapımı yılan hikayesine dönen Millet Bahçesi Projesi konusunda daha tartışmalar dinmemiş iken bugün Millet Bahçesi olarak adlandırılan ve vatandaşlarımızın nefes alacağı bir yer olarak planlanan alanda onlarca genç ve yeşil ağacın bile bile yok edilmesini vicdansızlık olarak değerlendiren İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel tepki gösterdi. Özel,  “Yenişehir Belediyesini yönetenlere ve bu ağaç katliamına müsaade edenlere yazıklar olsun” dedi.

Yenişehir Belediyesi marifeti ile Millet Bahçesi'nde yapılan ağaç katliamı ile ilgili açıklamasına devam eden Özel, “Yenişehir'in merkezinde bulunan geçtiğimiz yıllarda yıkılan Osmangazi Lisesi ile santral parkın içinde yer alan ve bugün teker teker Yenişehir Belediyesi onayıyla katlediklerine şahit olduğumuz yeşil ağaçlar, binlerce kuşa ve canlıya ev sahipliği yapıyordu. Ağaç yoğunluğu ile halkın nefes aldığı bir alan olarak kullanılıyordu. Bir kaç yıldır otopark olan kullanılan ve ilçenin önemli bir sorununa çözüm olan 14 bin m2’lik alan Millet Bahçesi yapılacak denilerek adeta göz göre göre yok ediliyor” dedi.

Belediyeciliğin beton, asfalt ve kaldırım yapmak değil, başta doğayı, ağacı, çevreyi ve tüm canlı varlıkları korumak olduğunu kaydeden Özel, yaptığı basın açıklamasında, “Bir şehrin insanları gibi doğasını o bölgede yaşayan tüm canlıları korumak, geçmişin ve geleceğin emaneti olan ağaçları muhafaza etmek en başta şehrin belediye başkanına düşen en önemli vazifelerden biridir.Bu gerçekler ışığında Yenişehir Belediyesi oksijen kaynağı olan o yeşil ve güzelim ağaçların kesilmesine nasıl müsaade eder? Bir ağaç kolay mı yetişiyor? Böyle akla ziyan uygulama nasıl yapılır. Bunu vicdanlı Yenişehir halkının ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz yıllarda doğayı ve ağaçları yok edenlere, yakıp yıkanlara karşı, “İnsan ve doğa katillerine hayat zindan edilmelidir. Devletin nefesi canilerin ensesindedir. Yeşile, ağaca, orman canlılarına kıyanların insan olması mümkün değildir" açıklamalarında bulunduğuna anımsatan Özel, "MHP’lilerin doğaya ve ağaca karşı olan hassasiyetlerini dile getirmişti. Tüm bu söylemler ortada iken MHP’li bir belediyenin ağaç katliamına ev sahipliği yapması Yenişehir Belediyesinin nasıl bir yönetim anlayışına sahip olduğunu ve olayın vahametini açıkça bir kez daha ortaya koymaktadır”diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.