Hava Durumu

Siyasetçinin ölümü

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2023 05:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2023 05:39

TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptığı sırada fenalaşan ve tedavi gördüğü hastanede 54 yaşında hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı herkes gibi bizi de derin üzüntü içerisinde bıraktı.

TBMM’de konuşma yaparken fenalaşan ve hayatını kaybeden Hasan Bitmez bizden dokuz yaş küçüktü, kendisini öğrencilik yıllarından itibaren tanıyan ve yaptığı siyasete saygı duyan bir arkadaşı olarak ölümü bizi gerçekten derinden etkiledi.

Ülkemizde her gün binlerce insanımız vefat ediyor, Normal ölümlerle birlikte, trafik kazaları, iş kazaları ve cinayet ile sonlanan çok sayıda hayat gözlerimizin önünden akıp gidiyor.

Ancak tüm ülkenin tanıdığı daha doğrusu topluma mal olmuş insanların vefatını kendi ailemizden birisini kaybetmiş gibi hissediyoruz.

Herkes yapılan seçimler sonucu başarılı olan yani milletvekili ,belediye başkanı seçilen insanların o andaki başarılı durumunu görüyor ve o insanı o günden sonraki yaşantısı ile değerlendiriyor.

Halbuki başta Hasan Bitmez olmak üzere kendisi gibi bir siyasi partiden vekil oluncaya kadar verdiği mücadeleyi o noktaya gelinceye kadar karşı karşıya kaldıkları zorlukları bilseler meseleye daha sakin bir pencereden bakabilirler.

85 milyon nüfusun yaşadığı ülkemizde milletvekili olmak 600 kişilik TBMM’de yer almak her faninin hedefidir, ancak TBMM’ye gelebilmek için bir taraftan mensubu olduğu parti içerisinde mücadele etmek, o partiyi TBMM’de milletvekili çıkartacak oy seviyesine getirebilmek sonra da seçilebilecek milletvekilleri arasında yer alabilmek kabul etmek gerekir ki dünyanın en zor işlerinden birisidir.

Bu kadar zorluğun üzerinden gelip TBMM’de yemin ederek milletvekili seçilen birisinin daha altıncı ayda hem de genç sayılabilecek bir yaşta geçirdiği bir kalp krizi ile bu dünyadan göç etmesi insanın içini acıtacak bir hadise olsa gerek.

Ölümün yeri, zamanı, yaşı yok, Zamanı geldiğinde bizden öncekiler gibi bugün yaşayanlarda bu dünyaya veda edecek, Hepimizin beklentisi yaşlılığa bağlı olarak fazla acı sızı çekmeden evde yada bir hastanede hayata veda edebilmek.

Hasan Bitmez TBMM’de kürsüde konuşmasını tamamladıktan ve o salonda bulunan milletvekillerini selamladıktan saniyeler sonra geçirdiği kalp krizi sonucu yere yuvarlandı başını da yere vurduktan bir gün sonra kaldırıldığı hastanenin yoğun bakımında hayata veda etti.

Hasan Bitmez TBMM’de konuşmasını tamamladıktan sonra kürsüden milletvekillerine veda ederken aslında bu dünyaya veda etmiş.

Ne acı bir ölüm

Ne acı bir veda.

Allah hayatını kaybeden Hasan Bitmez’i ve tüm ölmüşlerimizi rahmeti ile kuşatsın...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.