Hava Durumu

Yarın okullarımız yine şenleniyor

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2023 13:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2023 13:06

Yarıyıl tatili aslında nedir? Çocukların geçirdiği yarım dönemlik eğitim hayatına kısa bir mola vermeleri ve 2. döneme daha zinde başlamaları için verilen kısa bir mola diyebiliriz.

Eskiden beri bir alışkanlık vardır. Nedense öğretmen arkadaşlar, çocuklara 15 gün boyunca adeta evinizde oturun, verilen ev ödevlerini yapın dercesine çocukları bıktırırlar. 

Bakıyorum çevreme çocuklar evden çıkmıyorlar. Soruyorum, 'Ödevlerimizi yapıyoruz' diyorlar. Peki sormak lazım bu çocuklar ne zaman oynayacaklar?

Bakın bir kar yağdı şehirlerimizde bütün sokaklar da genci yaşlısı hepsi karda kaymak için yarış içine girdiler. Hatta Ankara'da iki bayan naylonla kayarken arabanın altına girmediler mi? Neden içlerinde ki oyun hissi onları o hale getirdi ne yazık ki!

Yarıyıl tatilinde sanatla yeteneklerini geliştiren öğrenciler düzenlenen etkinliklerde doyasıya eğlendiklerini sosyal medyadan takip ettik bu konuda belediyeler çok güzel etkinlikler düzenlediler bu konuda onları tebrik etmek gerekir.

Eski bir eğitimci olarak şu anda öğretmen ve öğrencilerimizin heyecanlarını fazlası ile yaşamaktayım. Tabi ki kolay değil 30 yıl boyunca onlarla uğraşıp Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl değişen programları doğrultusunda yaz boza dönen bir eğitim camiasının bir ferdi olarak yaşadık ve onları da uygulamaya koyduk.

Bakıyoruz öğretenlerimiz ve yöneticilerimiz ise bir yarı yılın tahliliyle uğraşmayı hiç bırakmadılar ve bırakmayacaklarda şu anda 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının başlaması ile 1.yarı yıla geldik yarım dönemin acısı ve tatlısı geride kaldı. Öğretmen, öğrencisine uzak kaldığı bu günlerin muhakemesini yaparak 2. yarı yıla hazırlanmanın gayreti içerisine girerken öğrenciler ilk yarının verdiği yorgunlukları atmanın keyfini yaşayacaklardır.

Oysa ki onları eğiten öğretmenler zor koşullarda yaşamlarının devamı için öğrencilerine nelerin eksik verildiğinin muhasebesini yaparak 2.dönemde onların telafisine gireceklerdir.

Öğretmenlik öyle kolay bir meslek dalı değildir. Karşısındaki insandır onun beynini nakış işlercesine işleyerek vatanına ailesine iyi bir birey yetiştirmenin telaşı içerisindedir.

Unutmayalım ki, o taze beyinler milli ve manevi değerler doğrultusunda, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı birer vatan evladı olarak, milletin istikbalinin teminatı olarak yetiştirilmesi  için ellerinden gelen özveriyi verdiklerin hazzını yaşayan öğretmen ve evde de böyle güzel yetişmiş bir evladıyla gurur duyan ebeveynler olacaktır.

İlim ve fen ile dolu beyinler yetiştirmek için çok gayret göstermeliyiz. Çünkü bu çocukların geleceği sizlerin omuzlarındadır. Milli Eğitim yetkililerinin genel değerlendirmelerini sık sık yaparak aksayan yönlerde öğretmenlere ışık tutarak onların verimli olmalarını sağlamalıdırlar.

Demokrasi ve Cumhuriyetin önemini çocuklarımızın beyinlerine iyi bir şekilde vurgulanmalıdır... Devletimizde eğitim faaliyetlerinin devlet tarafından denetlenmesinin Anayasal bir sorumluluk olduğunu unutmadan Anayasamızın 42. maddesi eğitim ve öğretim çalışmaları, devletin denetim ve gözetimi altında yapılır denilmektedir maddesini unutmadan oto kontrol sistemini çalıştırmaktan geri durmamalıdır.

Sonuç olarak okul öncesi eğitimden yetişkin eğitimine kadar değişik amaç ve işimler altında yapılan ülkemizdeki tüm eğitim faaliyetleri devlet tarafından kontrol altına alınmalıdır.

Burada bir söz de velilerimize gelmelidir.

Yalnızca kayıt yaptırırken okula gidip bir daha uğramadıkları okullarından çocuklarının getirdikleri karnede neden zayıfın var diye kızmamalıdır. Biz nerde hata yaptık diyerek önce kendilerini sorgulamalıdırlar.

Çünkü eğitim bir sac ayağı gibidir.

Öğretmen, veli, öğrenci üçlüsüne şimdi birde rehberlik servisi eklendi ki, bunlarla iş birliği yapıldığı takdirde öğrencimizin başarısının artacağıda kesindir.

Öğretmende velinin öğrenciyle ilgilendiğini gördükçe çalışma hızını daha da artıracağı kesindir. Çabanın olmadığı yerde başarı beklemekte olmayacağı kesindir.

Bu vesileyle tüm öğretmen ve öğrencilerimizin yarı yıl tatillerini kutluyor.

Bu kutsal göreviniz boyunca yapacağınız bütün çalışmalarınız da başarılı olmanız dileği ile saygılarımı sunuyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.