Hava Durumu

Umut fakirin ekmeğidir

Yazının Giriş Tarihi: 01.09.2021 18:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.09.2021 18:03

Umut fakirin ekmeğidir, zaten umudunuz olmazsa hayalleriniz olmasa yaşamanın bir anlamının olacağını düşünmüyorum bile...

Umudunuzun kaybolmaması için hayatı sevmeye çalışırsınız insanı seversiniz,doğayı yaşayan canlıları seversiniz bunları yapabilmek için hayata çok sıkı saroılmanız gerektiğine inanırsınız.Hayallerinizde başınızı sokacak bir eviniz olsun istersiniz ama alacak paranız yoktur ancak kooperatiflere girersek kendimiz zorlayarak sıcak bir yuvaya kavuşacağımıza inanırız ama gelin görünkü burada insan hayallerini çalan hırsızlar baş köşeyi kesmişlerdir maalesef hayalleriniz bitmiştir.

Bakarsınız bir sürü STK'lar var bunların kuruluş amaçları bellidir. Kimisi esnafı koruyup kollamak içindir, kimisi memuru kollayacaktır ama bakarsınız bu STK'lar artık gerçek amaçlarından kopmuş altlarında son model arabalar maaşları savundukları memurun asgari ücretle boğuşmasını unutmuş kendisi 36 milyon maaşla yaşamayı seçmiştir. Arkasından birde vekillik oh gel keyfim gel!

Nerede kaldı garibanın umudu? Bunlara hesap bile sorması? Çünkü delegelerini onlar belirlemişlerdir; yağdanlıklar, seçimde yine onlara oy verecektir, ne ala memleket değil mi?

Davranış biçimi her ne kadar yanlış olsa da bu tür etkinlere girişen insanlara umut vermenin de bir o kadar yanlış olduğunu ve bunun adının ‘hırsızlık olduğunuda belirtmekte yarar vardır. Öyle bir zamanda gelir başına dikilirki can simidi gibi sarılırsın. 'Benim işimi bu yapar' diyerek umutlanırsın ya en samimi arkadaşındır yada akraban ama öyle oyalanırsın ki, bir de bakarsın senin işini yapacak adam seni sümürmüş ve senin hayallerinde bir anda bitmiştir.

O zaman anlarsınki umut fakirin ekmeğidir. Birileri fakirin sırtına basarak hep bir yerlere gelmiştir. Yeter artık demenin zamanı değil mi sizce?

Bunları söylerken çalışanlar yok mu?

Elbette var onları tenzih ediyorum!

Onlar 'bu ülke benim' diyerek gecesini gündüzüne katarak, ülkenin bekası için çalışanlar, onlara millet olarak şükran duyduğumuz kesindir.

Ama o kadar aldatıldıkki her şeyi 40 kere düşünür olduk. Yaşam o kadar zorlaştı ki nefes alamaz olduk.

Dilerim bizi aldatmayan dürüst ve ilkeli idarecilerle karşı karşıya geliriz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.