Hava Durumu

Ülke bizim, insan bizim, bayrak bizim

Yazının Giriş Tarihi: 26.05.2023 11:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 11:18

Evlat ana babasını, kardeş kardeşi dinlemez, el uzatmaz olmuş. Komşuluk kalmamış. Yardım etmek ortadan kalkmış. Kimse kimseye güvenmiyor. Bu nereye kadar gidecek?

Bu ip, bu sıkleti ne kadar taşıyacak? Onu düşünmek gerekir.

Televizyon programlarında zaten ahlakın çöküşü yayınlanmaya devam ediyor. Evli kadınlar boşanmadan evli adamlara kaçmaya devam ediyor diziler ikinci evliliği güzel görmek için adeta yarışıyor bu mu bizim geleceğimiz.

Ebeveynler, çocuklar kavga ettiğinde, “çocuktur kavga eder, biraz sonra barışırlar” düşüncesi ile bu davranışlara göz yummaya devam edersek daha sonra gelinecek noktayı maalesef tahmin etmeninde ne kadar zor olacağını düşünmemiz gerekecek. Bu basit olaylar zaman içerisinde şiddet, fiziksel şiddet, cinsel şiddet, sosyal şiddet ve siber şiddet olarak gençlerin arasında ürkütücü boyutlara ulaştığını görmek hiçte zor olmayacaktır.

2022 yılında gördüğümüz gibi adeta felaket yılları olarak kayıtlara geçti seller depremler yıkılan evler ve 50 binin üzerinde can kayıpları ve hala aranan bulunmayan insanlar tek söyleye bildiğimiz inşallah bir daha böyle acı yaşamayalım olmaktan öteye gitmiyor.

Bizim insanımızın en büyük özelliği ise manevi olarak asla yıkılmayan, dimdik duran bir millet olmamızdan kaynaklanmıyor mu?

Oysa ki milletimiz artık yorulmaya başladı hayatımızı etkileyen ekonomik sıkıntılar, evet, belki bir ilerleme kaydedildi, belki bazı işler çok güzel yapıldı ve hayata geçirildi. Ancak bunların faturası neden bizlere kesildi? Diye sormaktan artık geri duramıyoruz.

Eskiden çocuklar okusun adam olsun denilirdi, şimdi okuduğun bölümü iyi seç o bölümden iş bulamazsın deniliyor!

Eskiden yol yok araba yok denilirdi!!!  Şimdi yol var, araç var ya yakıt? Bu bir sorun olabilir mi?

Halkımız artık bunu da sorgulamaya başlamadı mı? şehit kanlarıyla sulanmış ve her karışında kahramanlık yatan bu topraklarda sonuna kadar mücadeleye devam edecek olmam. Bizler havadan konup gelmedik bu topraklara, emekle alın teriyle şehit kanlarıyla geldik. Sahip çıkacağız her karışına sahip çıkacağız ki hakkı olanın hakkı üstümüzde kalmasın.

Düşünelim çalışalım ve daha çok uğraşalım, sorunların üstüne gidelim ve kısa zamanda güzel ülkemin üzerine doğacak günlere hep birlikte kavuşalım.

Dünyada bir tek Türk milleti ülkesine ve devletine dua eder.

Bu da az şey değil saygıdeğer okurlarım…..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.