Hava Durumu

Sonbahar yaprakları hüzün vermesin

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2022 11:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2022 11:23

İlkbahar, Yaz derken Sonbahar mevsimine de girdik.

Sonbaharda dökülen yapraklar insanımıza hüzün vermesin çünkü her mevsimin tadı başkadır yeter ki sağlıklı ve mutlu olalım.

Sonbaharla birlikte ekim dikimi yapılan tarım ürünlerinde de hasat sezonu açıldı.

Trakya'da coğrafi işaret belgesi alınan kapya biberdeki hasat işlemleri de iki haftadır devam ediyor.

Amasya elmasını topladı pancar sökümünü bekliyor. Sakarya fındığı topladı kurutarak teslim etmeyi bekliyor.Karadeniz çayını topladı parasını cebine koymasını bekliyor.

Ama gel gör ki ne hasadı toplayan memnun ne de üretici memnun gün itibari ile dolar/TL kuru 18.40'ı geçmeye başladı. Halk geçimde iyice zorlanmaya başladı artık kışın neler olacak onu düşünmek bile istemiyorum.

Doğu ve Güneydoğu'dan gelen tarım işçileri çalışmalarının karşılığını alarak şehirlerine dönmeye başladılar.

Veliler çocuklarını okullara kaydettirdiler. Üniversite kazananlar ev, yurt kısacası barınacak yer aramaya başladılar. Belediyeler ve devletimiz çocukların dışar da kalmaması için elinden gelen gayreti göstermeye çalışıyorlar.

İnsan bu yazdıklarımı düşününce hayatta böyle değil midir? diye düşünür olmaya çalışmak zorunda değil mi aksi takdirde  her konuda dikkatli olmazsak ve uyanık olmazsak başarıyı getirmez mi mümkün mü?

İnsanoğlu doğumundan ölümüne kadar sürekli bir öğrenme ve öğrendiklerini de hayatında uygulama koşuşturması içersindedir.

Hangi yaşta ve hangi konumda olursak olalım yeni şeyler öğrenmek ve bu öğrendiklerimizi aktarmak aslında doğal bir yaşam dürtüsüdür.

Ben de hep Mayıs ayı gelince bunları düşünmeden edemiyorum tabiat canlanmaya başlıyor çiçekler açıyor insanın yaşamı değişiyor, doğanın cıvıl cıvıl oluşu kıştan çıkan her şeyin neşe kaynağı olmuyor mu? Yeni mayıs aylarına sağlıklı ve neşe içinde girmesi yaşayanların bence en büyük temennileri değil midir?

Bu vesile ile bugünkü  yazımın sonuna gelirken hasat mevsiminin devam ettiği şu günlerde hasat eden çiftçilerimiz ve köylülerimize bol kazançlı hasatlar diliyorum.

Ayrıca çiftçilerimiz ve köylülerimizden aldıkları ürünlerle üzere kışlıklarını hazırlayan vatandaşlarımıza da kolay gelsin temennilerimi iletiyorum.

Kışın yaz sebzelerinden faydalanmak için salçasından kışlık ürünlerini depolayan dondurucuda saklayarak kış boyunca evinin ekonomisine destek veren ev hanımlarımıza sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.

Kalın sağlıcakla…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.