Hava Durumu

Savaşlar sona ersin

Yazının Giriş Tarihi: 02.12.2022 10:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 10:31

Sabah kalktığımızda yaptığımız ilk şey dünyada neler oldu diye haber kanallarına sarılmak değil mi?

Aslında bakmamak lazım! Çünkü güne negatif bakmaya başlayacağımız kesin! Çünkü hiç iç açıcı haberle karşılaşmamız mümkün değil, sanki aralarında anlaşmışlar gibi.

Şu anda Aralık  ayının en acımasız soğuğun da insanlar soğukla mücadele ederken bir de açlık ve sefalet ile mücadeleye çalışıyorlar.

Bakın Ukrayna'da analar ve çocuklar ne yapıyor kısa bir kafanızda canlandırın o masum yavrular ağlarken mutlu olabilmemiz mümkün mü sizce?

Sözüm ona 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanıyor oradaki ve diğer coğrafyada yaşayan kadınların günü kutlu sizce, oysa ki insanlar gülebilmek için yaşantılarının sağlık ve mutluluk içerisinde geçmesini ister ekonomisi ise çok sonlardadır, çünkü biz millet olarak bir tas çorba ile mutlu olabilen bir topluluğuz, eskilere şöyle biraz uzanırsak bir avlunun içerisinde yaşayan ailelerimizi hatırlarız.

Aynı kazanda kaynayan yemeğe yine hep beraber kaşık sallamadık mı?

Bence o zaman daha mutluyduk. Kendimiz ekip kendi ürettiğimizi yiyen bir topluluktuk, fakat gelişen teknolojı ile dağılan aileler topraklarını bırakıp şehirlere göç etmeye başlayınca olanlar oldu açlık ve sefalette peşinden geldi.Ama yine geçmişten gelen bir tabak çorba ile mutlu olduk.

Bu nedenle de "Asık suratlı insanlardan hoşlanır mısınız" dediğimde tabi gülersiniz. Zaten biraz gülün diye bende yazıya böyle başladım.

Hep siyaset, acı, keder üzerine yazacak değiliz ya, birazda hayattan yazalım dedik.

Asık suratlı insanla konuşmayı istemem tabi, konuşurken karşınızdakinin kaşları çatık ise insanda konuşma hevesi bile kalmaz. Bir an önce konuşmayı bitirmeye bakarsınız.

Oysaki karşınızdaki güler yüzle sizi dinlese sohbete renk katmak için elinizden gelen her şeyi ortaya koyarsınız. Onun için güler yüzlü insanla yaşayan insanların hayatları pür neşe içerisinde geçer.

Hayatı iyi karşılamanın sırrını bulabilmek için önce gülümsemeyi öğrenmeliyiz. İnsan nasıl ki soğuğa dayanmasının en güzel çaresi soğuğu sevmektir derler. Çünkü sıcacık evleri varken soğuk kış günlerinde dağlara çıkanlar, onlar soğuğu sevdikleri için bu hayata dayanırlar.

Hayata dayanmanın en güzel çaresi ise hayatı sevmek olmalıdır. Hayatı seversek insanları severiz, doğayı severiz, hayvanları severiz kısacası tüm canlıları severiz.

Bunları sevdikçe de kavgasız tatlı bir hayat ortaya çıkar.

Önerimiz odur ki hep gülelim, neşeli olalım, hayatta en iyi hatıranın gülerek geçen günler olduğunu hatırlayalım.

Doğum günü, evlilik yıldönümü, gibi insan hayatına sokulan bazı günlerde mutlu değil tüm günleri mutlu kılmanın yollarını arayalım. Çünkü geriye baktığımızda gülerek geçen günlerimizin aslında sayılı günler olduğunu göreceğimize eminim.

Hayat yeni bir düşünce yapısı ile gelin bugünden itibaren her şeyi severek mutlu olmanın sırlarını aramaya başlayalım.

Hep gülelim, mutlu olalım. Bir gün gelirde ben niye mutlu olmamışım neden hiç gülmemişim, neden hep içimi karartmışım düşüncesinden uzaklaşmak için yazıyı bitirdiğinizde bir tebessümle hayata merhaba diyerek yeni güne ve yeni yıla bir şevk, bir gülücükle başlamaya ne dersiniz.

Tüm hayat insanlığa hep barış ve gülümseme getirsin.

Savaşlar sona ersin ...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.