Hava Durumu

Sağlığımıza önem verelim

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2022 11:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2022 11:12

Pandemi dönemimde yapamadığımız hayallerimiz gerçekleştirmek için tam faaliyete geçelim derken  geleceğe dair planlar yapıp bunları gerçekleştirmek için çok çalışalım ama nasıl bakın yine korona illetiyle baş başa kaldık. Ne hayal kaldı ne de düzen.

Çünkü bu salgın artık 1-2 metreden dahi bulaşır duruma gelmiş, belirsizlikler yükselmiş,insanlar salgın kaygısına düşmüş, gündelik yaşamı yapamaz hale gelmişiz.

Korku ve panik düşmüş üstümüze bunlardan korunmak için tüm tedbirleri almamız gerekiyor!

Oysa ki korona illeti  şekilden şekile girerken gençlerimiz sanki kumsalda güneşlenircesine bu tehlikeyi yok saymaktan geri kalmıyorlar.

Bilim adamlarının yaptığı açıklamaları yine 65 yaş üstü dinliyor çünkü gençlerimiz haber dinlemedikleri gibi okumuyorlar da başkaları da söyledi mi işine bak kardeşim benim aklım yok mu şarkısını çalmaya devam ediyorlar.

Unuttukları bir şey var ki şu anda yoğun bakımlarda yatan hastaların büyük çoğunluğu aşı olmayan insanlar, 65 yaş üstlerinin çoğunluğu  5 doz aşılarını oldular yakalansalar bile ayakta geçirmeye devam ediyorlar.

Aşınızı olsanız günahsız insanların kanına girmeseniz ne olur bakın okullar açılacak ama bu şartlarda yine bir yıl heba edilecek bu yaştaki gençlerimizin eğitim hayatı sönmüyor mu sizce?

Haydi gençler bu ülkeyi Atatürk sizlere emanet etti... Bu ülkenin insanına kıymayın aşınızı olun ülke geleceğine sahip olmanın yollarını arayın.

Şimdi bu gençliğe sormak lazım ben aşı olmuyorum dediğiniz yaşadığınız ülke totaliter rejimle yönetilseydi bunu diye bilecek miydiniz?

Bundan da anlaşılıyor ki, bizde demokrasi dediğimiz demokrat kavramı kişilerin hür iradesiyle düşünüp özgürce ifade edebildiği bir olgudan çıkıp siyasetin potasında eriyen ve kendini siyasetin emrine veren daha doğrusu siyasiler tarafından kendilerine entegre edilen bir kavram olarak kalır.

Koronavirüs (COVID-19) yayılırken yanlış bilgiler de yayılmaktadır.

Gerçekleri bilmeniz, gerektiği gibi hazırlanmanız, kendinizi ve sevdiklerinizi virüse karşı korumanız açısından çok önemlidir..

Virüs hakkındaki bilginizi test edin ve bu testi ailenizle, arkadaşlarınızla ve dostlarınızla  paylaşarak yanlış bilgilere karşı mücadelede lütfen aile bireylerinize ve komşularınıza yardımcı olmaya çalışın.

Ülkemizde siyasetin tek elden yürütüldüğünden, yetişmiş uzman ve kariyer sahibi yerine liderlere şartsız ve tam bağlı olup önce evet deyip parmak kaldıracak, sonra lider hayır deyince parmağını indirecek vekiller yerel yöneticiler tercih sebebidir. Bunun adına da demokrasi ve özgür iradeyle seçilenler diyeceksiniz.

İşte burada durmak lazım aşı olmayanlarda bir yerlerden aşı olmayın talimatımı alıyorlar sizce bu bende çok garip duygular oluşturuyor.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.