Hava Durumu

Onlar bizim geleceğimiz

Yazının Giriş Tarihi: 12.09.2022 11:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.09.2022 11:12

“Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir… Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.”   M. Kemal ATATÜRK

 2022-2023 eğitim ve öğretimde yüreğinde vatan sevgisi olan Atatürkçü eğitimcilerin zor sınavı nihayet bugün başladı.

Meslekte ülkemin her bölgesinde hemen hemen kendi arzu ve isteğimle giderek görev yapan eski bir eğitimci olarak değerli meslektaşlarıma iki satır yazamadan geçemeyeceğim.

Ana ve babaların gözlerinin ışığı çocukları bugünden itibaren sizlerin ellerinde onları inanıyorum  ki, sizlerde bir kuyumcu ustasının altını işlediği gibi işleyerek yarınımızın geleceğine yetitirerek ülkemizi diğer devletlerle yarıştıran bireyler olarak hazırlama da sizlerinde çok büyük görevleri olacaktır.

Sizler çocuklarınıza gerçek olan şudur diyerek, sevginin açamayacağı kapının olmadığını gösterecek, yarının toplumuna barış ve sevgi tohumları eken nesillerin fidanlarını yetiştireceksiniz. Sevginin mutlu edemeyeceği hiç kimse, düzeltemeyeceği hiçbir sorun ya da geçiremeyeceği hiçbir üzüntü yoktur. Bunu hep kendinize dustur edinin.

Öğrenci eğer öğretmenine güvenmez onu sevmezse inanın o dersten hiç bir zaman başarılı olmayacağı kesindir. Meslek hayatımda bunu gördüm ve yaşadım.

Öğrencinin tüm dersleri 5 fakat resim dersi 2 öğrenci ağlıyor veli kızgın öğretmende yapamıyor diye kendini savunuyor. Oysa bu beceri dersinde öğretmenin öğrencisine daha sevecen yakınlaşarak başarabildiği ölçüde yaklaşması her ikisini de mutlu edeceği kesindir.

Ailemiz çocuklarımızın ilk ve temel eğitimi inşa ettikleri önemli bir mekteptir. Bu mektebin en etkili öğretmenleri hiç şüphesiz ebeveynlerdir. Gerek örnek olarak gerek yeri ve zamanı geldiğinde nasihatler ederek onların gelişimlerine katkı sağlamak ebeveynin en kutsal görevleri arasındadır.

Artık bundan sonra söz sizlerdedir.

Bu vesile ile tüm öğretmenlerimize başarılar dilerken değerli öğrencilerimize de başarılar diliyorum.

Bir sözüm de ebeveynlere...

Sık sık okula giderek çocuğunuzu takip ederek öğretmen -Rehberlik üçgenin de otokontrol yaparsanız başarının daha da arttığını göreceksiniz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.