Hava Durumu

Önce insan olun

Yazının Giriş Tarihi: 24.06.2022 12:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.06.2022 12:20

Nasıl  insansınız önce hırsız dersiniz hitap ederken ulan dersiniz sonrada utanmadan selam gönderirsiniz? Dünya da yaşayan insanların konuştukların  da biraz samimi olmaları gerekir.

Düşünüyorum da artık insanlara selam vermekten utanmaları gerektiğine inanıyorum. Bu kadar yüzsüzlük te çok değil mi? Yok benim hakkımda şunları söylemişsin diyecek kadar küçülmek niye varsa derdin açarsın açık açık söylersin.

Unutma ki hayata bakışını bir kez daha gözden geçirmesi gerektiğini düşünerek ölümlü dünyada kalp kırmanın küs kalmanın insanlara verecek hiç bir şey olduğu kesin,kaybettikten sonra anılarında iyi veya kötü insan olarak anmaktan sa sağlığında onunla konuşup hatalarını yüzüne söyleyerek doğrularını takdir ederek helallaşmak güzel değil midir?

Bazı şeyler vardır ki affet desen de affedilmeyecek kadar zordur ben kendi açımdan söyleyim aşırı derece iyimser olduğum kadar bir o kadar da kinciyim.
Hak yiyen kardeşim bir insanı dolandırıp  iki parasını almak senin içinde bir değer kaybettirdiğini şöyle kendinle baş başa  kaldığında neden etrafımdaki insanlar kayıp oldular diye hiç düşünmedin mi?
O insanlardan aldıklarını geri vererek helallık almayı hiç düşündünmü?Bence düşün çünkü ölüm kapımızda bugün varız yarın yokuz.Haberin olsun. 
 Bizi yaradan tüm canlıların içerisinde en güzeli olarak bizi yarattığı kesin nedenine gelince insanı değerli kılan en önemli şey merhamet duygusu hoş  görülü olması kederi ve mutluluğu paylaşabilmesidir.
İnsan olmak için her şeyden önce kimseyi incitmemek,kırmamak temiz ahlaklı olmak en  önemli vasıfları olmalıdır.
İnsanın yaşamında sergileyeceği en önemli unsurların başında önce iyi ve güzel düşünebilmeyi kendisine şiar edinmesi gerekir ki temiz ve ahlaklı bir neslin yetişmesine ön ayak olmalı.
İyi ve güzel düşünmeli insan…
Güzel ve iyi düşünenin gördükleri güzel olur,o zaman insan hayatından tat alır düşündüklerini hayata geçirdiği zaman ise yaptıklarının topluma faydasının olduğunu gördüğü anda hayatının bir anlamı olduğu kanaatına vararak yaşamının renklendiğini görür.
Yaşadığı toplumun içinde merhametli olmalı,insanlara merhametle yaklaşmalı çünkü kendisinin de aynı merhamete muhtaç olacağını düşünmeli.
İnsan toplumda güvenilir dürüst bir kişiliğe sahip olabilmeli,Güven duymak  ve güvenilir olmak yaşadığı süreç içerisinde hayatının bir parçası olabilmeli.
Yaşadığı hayatta çevresini sevebilmeli,bencil olmamalı,karşılıksız sevmeyi de bilmeli mevkisi ne,makamına yaşına ve cinsiyetine rengine ırkına bakmadan sevebilmeli.Ne kadar severseniz sevdiğinizden fazla sevildiğini görebilmeli,hoşgörülü olduğu müddetçe toplumda itibar gördüğünü anlamalı, tabi ki bunları yaparken onurundan ödün vermemeli,hoşgörüsünü bahar esintisi gibi etrafına hissettirmeli.
Dost olarak yüzünüze bakarken arkanızdan kuyunuzu kazanları,uyarmalı ikaz etmeli ölümlü dünya da yaptıklarının yanlış olduğunu elinden geldiğince anlatabilmeli,onların kalplerinde ki fitne ve fesatın yok edilebilmesini sağlamaya yardımcı olmalı, böylece affetmeyi bilmeli insan,aynı fikir ve düşünce içerisinde olmasa da Dünyanın çok küçük olduğunu üzerinde bizleri fazlaca tutmayacağını düşünerek zeytin dalını uzatmalı,içinde ki kin ve nefretten kendini uzak tutmaya özen göstermeli.
Ölümlü dünya da ne olursa olsun kişilerle arasında attığı köprüleri yıkmalı,ezanla gelip sela ile gideceğimiz kadar kısa dünyada adam olmalı yaptığı hatalarından arınıp topluma faydalı birey olmanın yolunu aramalı,kısaca düşünmeli düne kadar etrafımda ne kadar insan vardı bugün neden bu kadar yalnızım onun hesabını kendine sormalı hatanın neresinden dönebilir se hayatının o kadar yeniden düzene girebileceğini düşünmelidir.
Ülkesini sevmeli bu ülke için canlarını verenleri saygıyla anmalı onlara yakışır bir birey olmanın yolunu bulabilmelidir.
Ülkesini kaybedenlerin onursuzca yaşadığını toplama kamplarında yaşamaktansa onuru ile vatanı için ölebilmeli.
Ne olursa olsun her şeyden önce insan olma onurunu yaşamalı değil mi?
Ne olacaksa olsun, öncelikle kendisi olmalı insan..
Her sabah yeni sabahları olmalı insanın..
Yeni umutları, yeni dostları olmalı…
Velhasıl  önce insan olmalı…O kadar azaldı kı insan da.... 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.