Hava Durumu

Ölenler sizi hiç etkilemiyor mu?

Yazının Giriş Tarihi: 14.11.2021 06:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.11.2021 06:51

Dünyada bir aşı karşıtlığı alıp başını gidiyor. Sizler neyin peşindesiniz? Hangi ilmi projeleri ürettiniz de aşıya karşı çıkıyorsunuz, yoksa sizin beyinlerinizde eksiklik mi var?

Yıllardan beridir kızamık, çiçek, zatürre hastalıkları için aşı üretilip hepimize yapılmadı ne oldu bu aşılar bizlere ne gibi eksiklikler getirdi? Bunları açıklayın da bizlerde sizinle beraber olalım.

Bakıyorsunuz aşı karşıtı bir aile koronaya yakalanmış aynı evden dört kişi bir anda yoğun bakıma alınıyor ve sonuç ölüm, bazıları da hastanede beyanat veriyor biz hata yaptık lütfen aşı olun.

Bakınız 65 yaş üstü insanımız 3 doz aşısını yaptırdı görüldü kü bunlar arasında ölüm oranı yok denecek kadar az. Sağlık Bakanı'mız açıklama yapıyor "lütfen aşınızı olun; başkasının vebaline girmeyin, hastalığı bulaştırmayın" ama maalesef sokaklara bakın maskeyi takan yine 3 aşısını olan vatandaşlarımız.

Efendiler insanların sağlığı ile oynama lüksünü sizlere kimse vermiyor. Devlet yetililerimiz bu tür insanlara karşı artık yaptırın uygulamak için gerekirse kanun çıkarın yazık değil mi her gün 200 kişi yaşama veda ediyor.

Bilim adamlarının yaptığı açıklamaları yine 65 yaş üstü insanımız dinliyor çünkü gençlerimiz haber dinlemedikleri gibi okumuyorlar da başkaları da söyledi mi işine bak kardeşim benim aklım yok mu şarkısını çalmaya devam ediyorlar.

Aşınızı olsanız günahsız insanların kanına girmeseniz ne olur!

Şimdi bu gençliğe sormak lazım ben aşı olmuyorum dediğiniz yaşadığınız ülke totaliter rejimle yönetilseydi bunu diye bilecek miydiniz?

Bundan da anlaşılıyor ki, bizde demokrasi dediğimiz demokrat kavramı kişilerin hür iradesiyle düşünüp özgürce ifade edebildiği bir olgudan çıkıp siyasetin potasında eriyen ve kendini siyasetin emrine veren daha doğrusu siyasiler tarafından kendilerine entegre edilen bir kavram olarak kalır.

Aşı karşıtı insanlarımız literatürde çok yaygındır, niyet aşıların gerekli olmadığı yönündedir. Daha iyi bir beslenme, temiz içme suyu, başta antibiyotikler olmak üzere tıbbi tedavilerin gelişmesi sağ kalım oranlarını artırmıştır. Daha az kalabalık ve sağlıklı yaşam koşulları hastalık bulaşanı azaltmıştır. Bunlar doğrudur ama bakın bu saydıklarımın hangisini sağlayabiliyoruz. İnsanımız her türlü hilelerle insan sağlığı ile oynamıyorlar mı hangi yediğimiz ürün organik maalesef hep hormonlu besinlerle beslenmiyor muyuz?

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonucunda aşılama oranı artıkça semptomatik vakaların ve hastaneye yatışların azaldığının işaret ediyor.

Bağışıklığı yakalamada temel amaç; toplumda, özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile önlenebilir hastalıkların ortaya çıkışını engellemek ve bu hastalıklardan kaynaklanan ölümlerin önüne geçmektir. Sağlıkla ilgili kazanımlarının yanı sıra; ekonomik ve sosyal kazanımlar da aşılama programlarının başarısı olarak değerlendirilmelidir.

Bütün bu değerlendirmeler görüldüğü gibi bilim adamlarının insan sağlığına hizmet etmek için gecelerini gündüzlerine katarak yaptıkları araştırmalar sonucunda sağlığa yaptıkları bir hizmet olarak görülmüştür.

Bizlerinde bu sağlık hizmeti verenlere çok teşekkürlerimizi iletmekten başka bir şey gelmeyecektir.

Lütfen başka insanlar ölmesin! Haydi beyler hanımlar, aşımızı olarak insanlığa hizmet edelim!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.