Hava Durumu

Kime bu şiddet?

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2022 10:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2022 10:55

Neden bu kadar sinirli bir toplum olduk anlamış değilim daha dün haberlerde  adam yolda başka araç sürücüsü ile kavga ediyor, cam açık yanında bayan var ama ne yazık ki sürücü elindeki bıçakla kavga  ettikleri adamları bıçaklamaya devam ediyor.

İnsanlar hata yapabilir hemen kavga etmek mi gerekir?

Bence şiddet, insan yaşamının her alanında karşılaşılan ve dünyada giderek önemli duruma gelen bir toplum sağlığı sorunudur.

Kadına yönelik şiddet her toplumda, her kültürde, her eğitim düzeyinde, her gelir düzeyinde vardır. Ama neden anamız da bir kadın insan anasını döver mi? Ne yazık ki anasını da dövmeye başladılar.

Kadına yönelik şiddet yaşamımızın bir gerçeği haline geldi, hem aile bireylerini, hem çocukları, hem de toplumu önemli ölçüde etkileyen faktörlerin başına geçti.

Duygusal şiddete uğrayan kişinin kalbinin derinliklerinde aldığı darbe,fiziksel şiddetten daha acıdır ne yazıkkı bu acının adli kurumlarda suç kabul edilmediği bu nedenlede cezasının olmadığını görmekteyiz.

Dalgın gözlerle bakan hafif sessiz olan insanların duygusal şiddete uğradığı kesin olduğu gibi bu tür insanlarda  özgüven zayıflığı olduğu bilinir. insanların genellikle nazik insanlar oldukları için kendilerini sıklıkla suçladıkları görülür.

Yaşadığımız toplumda ise aile baskısı da dediğimiz böyle şeyler kesin olarak yapmayınız çünkü günahtır,ayıptır gibi sözlerle aile bireylerinin bu hareketleri duygusal şiddeti körüklemekten geri kalmaz.

Dışarıdan çok sevimli evine bağlı ilgili birey imajı veren bazı kişiler ise evlerinde eşine ve çocuklarını baskı ve şiddeti uygulamaktan da geri kalmazlar.

Kendinde kompkles olan bir öğrenciyi düşünün bu şahıs karşısındaki insanlara lakap takmak ta onları küçülterek kendi kompleksini yenmeye çalışarak adete bir duygusal şiddet uygulamayı devam eder.

Duygusal şiddete uğrayan insanların korku içinde yaşadıkları,depresyon bulgularıyla karşı karşıya kaldıkları,bu tür insanlarda aile ilişkileri bozulur, yorgunluk, uykusuzluk görüldüğü gibi öfkelerini kontrol altında tutamadıkları bir gerçektir.

Ne yazık ki sosyal şiddete uğrayan kişilerin mağdur oldukları hayata baş kaldırmaları, böylece insan onurunun bedeli olmadığını bu onurunda şiddete teslim edilmemesi gerekir.İnsanın sağlıklı ilişki kurabileceği duygusal şiddete bulaşmadan akıl ve sevgiyle her şeyi çözebileceği kesindir.

Bu nedenle her gün öldürülen kadınlarımızı karşı sosyal devlet politikalarının sağlıklı yürütülmesini sağlayarak şiddetin olmadığı bir topluma uyanmak dileği ile sağlıklı yaşam diliyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.