Hava Durumu

Kendinizden ödün vermeyin

Yazının Giriş Tarihi: 15.08.2022 10:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.08.2022 10:59

Yaşam kalitemizin yüksek olmasını istiyorsak kendinizden ödün vermeyin, dürüstlük ilkesinden ayrılmayın. İnsanlar içerisinde ayrım yapmadan doğrular ne diyorsa onu yaparak yaşayın.

Herkesin her şeyi bildiği bu çağda en çok ihtiyacımız olan şeyin artık haddimizi ve insanlığımızı bilmek olduğunu fark ediyorum uzun zamandır. Ne çok şeyi unuttuk ve ne çok eksiğiz oysa…

İnsanın, insanlar arasında kabul görüş samimiyetini dostluğun, insanlığın ve saygının alması gereken yerde; iş durumu, diploma kalitesi, bindiği arabası, oturduğu sitesi, sosyal aktivitesi gezdiği mekânları, telefon markası, elit arkadaşları, sosyal medya ünü almış durumda.

Böyle bir düşünceye sahipseniz aynaya bakıp kendi cahilliğiniz ile yüzleşmenizi tavsiye ediyorum.

Kendi gibi olan var mı?

Modernleşmenin ve çağa ayak uydurmanın yolu herkes gibi olmak sa, mümkün mertebe almamayı tercih edin. Kendin olmak diye bir çağ var, hep orada yaşayın. Çünkü kendin olmanın modası da kabulü de hiç geçmiyor. Çünkü kendini bilen doğruyu da haddini de, insanlığını da,  zaten biliyor.

Bu çağda, insanların nefsi duygular ile arzularının ve korkularının esiri olmasını isteyen çok büyük bir kitle var. Ve insanların birçoğu belki farkında olarak belki de olmayarak bu sisteme hizmet ediyor.

Ve maalesef, bu çağa ayak uydurmak uğruna belki heves belki özenti, adına ne derseniz deyin, öz benliğini, kim olduğunu unutmuş durumda.

İnsanoğlu iyiye ulaşabilmek için  bir yarışta, gelecek kaygısı onu iyice hırçınlaştırmak ta, oysaki beşikten, mezara iki nefes arası hayatımızın olduğunu unutmuş gibi görünüyoruz.

Ben derim ki yaptığımız hatalar, yanlışlar ve doğruları bir ölçebisek o zaman duygularımızın da değişeceğini gelişen teknolojiden  hayata tutunmasını öğreneceğimiz kesindir.

Yaşantınız da dürüstseniz insanlar arasına nifak sokmuyorsanız, yalancı değilseniz, insanlar arasında yıkım değil yapım için uğraşıyorsanız  toplum içinde bir saygınlığınız var demektir.

Gelin bir gün de olsa  doğruluk, insanlık ve iyilik akımı içinde olalım, göreceksiniz ki üniversite bile bitirseniz dahi insanlık değerinden yoksunsanız ahlaki değerleriniz oluşmamış sa  varacağınız değerler sonunda yalnızlık olacaktır.

Kalın sağlıcakla....

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.