Hava Durumu

Kars'ı tanımadan film çekilmez

Yazının Giriş Tarihi: 14.09.2021 15:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.09.2021 15:23

Kars tarihte çok millete ev sahipliği yapmış en sonunda Kars Cumhuriyeti olarak devlet olduğunu ilan etmiş bir şehirdir.

O şehir ki içinde yaşayanlar Kafkaslardan göç ederek o güzel şehire gelip yerleşmiş Cumhuriyete sahip çıkmış bir şehirdir.Gücün, kudretin, bahtın, bolluğun, bereketin sembolü olmuş içerisinde yaşayanlar Azeri Türkleri,Terekemeler,Malakanlar,Almanlar, Kürtler,yerliler diye adlandırılan bir mozaik şehridir.

Kars'ta ağalık düzeni kesin olarak yoktur.Kiziroğlu Mustafa bey,Aslan bey,Sırrı bey,Turgut bey,Veyis bey gibi beyler vardır onlarda köylerinde yaşayanları ezen değil onlara yardım eden Kars'ın ileri gelen insanları olarak yaşamışlardır.

Kars Mustafa Kemal Atatürk'ü hoş gelişler ola Mustafa Kemal paşa diyerek tren istasyonunda karşılayıp misafir eden bir şehirdir.Kars'ta kadına şiddet yoktur,Ermenistan'la sınır olsa dahi orayla hiçbir kaçakcılık yapabilme şansı tanınmamış sınır  güvenleri çok iyi sağlanmıştır.

Kars'ı konu alan Fox TV'deki dizide 1915-1920 li yıllarda yurtlarını terkederek Anadolu içlerine kadar uzanan göç hikayelerini anlatan bir dizi olabilirdi.O zaman o dönemde zulum çeken Kars halkıbelki kendisinden bir şeyler görebilirdi. Çok zengin bir müziğe sahip halkın kendi türkülerini dinleme zevkine nail olurlardı.

Kars'ta çok eşlilik yoktur, kız çocukları kesin okutulur ve okuma yazma oranı çok yüksek olan bu şehrimiz devlet kadrolarında en üst mevkilere kadar insan yetiştirme şansına sahip olmuşlardır. Kars’ta çok eşlilik yoktur.Kars’lılar Kız çocuğunu okutur.Çocuk yaşta evlendirmez.

Ani kenti, binlerce yıl krallara, imparatorlara, fakire ve zengine, yaşlıya ve gence yuva olmuştu... Surlarının içinde ne hayatlar doğmuş ne ömürler son bulmuştur. Şu anda da Kars'a gelen insanların turizm diye uğradığı bir şehir kalıntılarından ibaret bir yer olarak kalmıştır.

Fox TV nin yayınladığı bu dizinin Kars'ı anlatmadığı için Kars'lıların bu diziye ilgi göstereceğini zannetmiyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.