Hava Durumu

Hayata yeniden başlasak

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2022 10:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2022 10:20

Herkesin bir sona ihtiyacı vardır yeniden başlamak için.

Her bitiş, sana yeniden başlamak için iyi bir bahanedir. Sözü hiç unutulmamalıdır. Hayatın kısalığın da yaşama dört elle sarılmak lazım değil mi?

İnsanların uyanık ve bilinçli olmalarının yanında, aslında neden çevrelerine karşı bu kadar umursamaz olduklarını çok düşündüm.

Hayatın her alanında farklılıklar söz konusudur. Bazen dalgalı olan bu düzen inişi ile çıkışı ile yıpratır bizleri. Ömür dediğin sürenin ise nasıl gelip geçtiğini anlayamazsın. Anlamak içinde verilen mücadele ise hayatın sadece tipik süreci olsa gerek.

Geçenlerde eski bir fotoğraf beni saatlerce masamın başında amansızca düşündürdü.

Geldik, bu yalan dünyaya, yaşıyoruz ve öleceğiz üçgeni film şeridi gibi geçti hafızamdan. Enteresandır ki hayat çok kısa ve acımasız!

Kader ise belirsiz; Hayat yeniden başlasa ben yine kendim olmak isterdim...hatalar olmuştur mutlaka ama keşkelerim hiç olmadı. Güzel ve doğru

Şimdi kıymetli okuyucularım sizlerden bu yazıyı okuduktan sonra yaşınız kaç olursa olsun önemli değil şöyle hafızalarınızdan geçmişinize dönmenizi rica ediyorum.

Yaşadıklarınız tabiri caizse film şeridi gibi bir canlansın gözünüzün önünde...

Uzun lafın kısası geçmişe bir yolculuk yapınız! Yapınız ki, bu dünya telaşında geçip giden ömrünüze ilerleyen dönemde yön veresiniz.

Yön verin ki geçmişte yaptığınız veya yaptığımız hataları bir daha yapmayalım.

Yapmayalım ki, mutlu huzurlu olalım.

Evet; köşe yazımın başlığında olduğu gibi 'hayata yeniden başlasak' diyerek geçmişe bir sünger çekelim ve yeniden başlayalım hayata...

Sanki yeni doğmuş bir bebek kadar masum ve günahsız olalım.

Bir tövbe dileyelim Yaratıcıdan.

Tövbeler tövbesi ki, bütün geçmişimiz af ola. Öyle içten dileyelim ki tövbemiz kabul ola.

Yüce Mevla hangi kulu ondan af dilemişte af etmemiştir. O ki merhametli, O ki bağışlayıcı, O ki derdi olan her kulunun yanında yeter ki tam bir teslimiyet ile yalvaralım ona.

Ve her dakika gelecekte artık dikkatli hareket etmeyi planlayalım çünkü ölüm bize çok yakın nerede ne zaman ve nasıl geleceği belli olmayan ansızın kapımızı çalacak olan bir gerçek.

O yüzden hayata başlamak gerek bazen!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.