Hava Durumu

Gülün eğlenin çocuklar

Yazının Giriş Tarihi: 12.11.2022 13:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.11.2022 13:13

2022-2023  öğretim yılının ilk dönemi ara  tatil zili bu hafta sonu çaldı.  Sözüm ona çocuklarımız  karne tatili ile evlerinde dinlenmeye çekilecekleri açıklanmaya başladı hatta psikologlar anne ve babaya elinizden geldikçe çocuklarınızı telefon ve tabletlerden uzak tutarak oyun oynamalarını sağlayın diye fikir vermeye başladılar. 

 Birçok aile aktivite düşünmek ve çocuklarını eğlendirmek için seçenek bulma konusunda zorlandıkları için tatil dönemlerini stresli bulabilir. Bu günlerde meşgul olan ve fazla zaman ayıramayan aileler kaliteli zaman geçirmek için çocuklarıyla birlikte yemek yapabilir, film izleyebilirler.
Hatta kimi zaman sadece yapılan sohbetler bile yakınlaşma için yeterli olacaktır. 
Bir eğitimci gözüyle ebeveynlere tavsiyem şudur ki çocuklarımıza şunu neden böyle yapmadın böyle yapsaydın daha iyi olmaz mıydı, diyeceğine onların dinleme zahmetinde bulunmaları, ve çocukları ile iyi iletişim kurarak onların onların becerilerini nasıl sürdürdüklerine bakarak onlara yardımcı olmak en büyük çabaları olmalıdır.

Çocuğunuzla yaptığınız sohbetler sırasında onun merak ve ilgisini artırmak için neden ve nasıl sorularını daha sık sorun. Bu sorular çocukların düşünce ve duygularını ifade etmelerine yardımcı olacaktır. Olumlu duyguların yanı sıra olumsuz duyguların konuşulmasına fırsat verin. Bu, aranızdaki güveni inşa etmeye yardımcı olacaktır.
Çocuklarınızın getirdikleri  karnelere göre onları yargılama yerine biz çocuklarımızla ne kadar ilgilendik öğrenci, veli, öğretmen üçgenini iyi kurabildik mi? diye önce kendinizi sorgulayın.

Çocuğunuzun okuluna kaç kere gittiniz onun sınıf öğretmeni veya rehber öğretmeni ile diyalog kurabildiniz mi? önce bunu sorgulayın siz ona iyi bir veli olabildiniz mi yoksa işten geldiğinizde yorgun olduğunuzu bahane ederek televizyonun karşısına geçerek dizi mi seyrettiniz.

Çocuğunuzla günün kritiğini yapabilme şansını sundunuz mu? Elbette ki hayır çünkü okullara gidecek belki zamanınız yoktu,belkide o zahmete katlanmadınız. 

Şunu unutmamak gerekir ki birlikte yapılan aktiviteler ve geçirilen eğlenceli zamanların yanı sıra akademik alanlardaki başarının güçlenmesi ve devam etmesi için gerekli çalışmaların yapılması unutulmamalıdır.”

Benim sevgili öğrencilerime söyleyeceklerim ancak şu olabilir zaman buldukça kitap okuyun internet ortamından kurtulun arkadaşlarınızla mahallenizde oyunlar oynayarak vakit geçirin bu hem sizi daha çok mutlu edecektir hemde yaşama daha sıkı bağlanmanızı sağlayacaktır.

Başarılı olmanın tek yolu dersi derte öğrenerek bol bol kitap okumaktır. İyi tatiller dilerken anne ve babalara da şunu demek isterim çocuklarınızı fazla sıkmadan onlarla aile ortamı sağlamanız elinizden gelirse bolca zaman geçirmenizdir. Hem aile bağlarını kuvvetlendirecek,hemde çocuklarınıza en güvenilir arkadaş olacaksınız.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.