Hava Durumu

Demokrasimize sahip çıkalım

Yazının Giriş Tarihi: 04.09.2021 14:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.09.2021 14:11

Taliban denilen bir terör örgütü maalesef şimdi Afganistan'ı yönetmeye başlamıştır.20 yıl önce bu terör örgütünü yok etmek için Afganistan'a giren ABD ve onun taşeronları şimdilik yerini Rusya, Çin ve onun taşeronlarına bırakmış görünüyor.

O zaman Afganistan'da neler oluyor bunu açıklayacak hiç kimse yok tek bilinen orada yaşayan zavallı Afgan halkı başlarında ki liderleri paralarıda alarak başka ülkeye kaçarak orada ki vatandaşlarını acımasız terör örgütünün ellerine bırakmış kendisi hayatının keyif içinde başka devlette devam etme kararı almıştır.

Bizi de aynı şekilde Çanakkale'de, Dumlupınar'da ve yurdun çeşitli bölgelerinde yok etmek için ağızlarında salyaları akarak girmedilermi ama Atatürk gibi bir liderin hışmına uğrayarak arkadalarına bakmadan kaçmalarını bu milletele sağladık bugünde demokrasinin tadını çıkararak özgür ve hür şekilde yaşamaya devam ediyoruz.

Ülkemizde siyaset ile demokrasi kendi alanında ruhuna uygun olarak yaşamaya çalışıyoruz zaman zaman burada kesintiye uğrasada bu milletin demokrasi aşkı ile yürütmeye çalışıyoruz.

Seçerek gönderdiğimiz kişiler tarafından yönetiliriz,bizde bunun adına demokrasi deriz ve seçilmişleri biz hür irademizle seçtiğimizi iddia ederiz. Hayır demokrasinin olmadığı veya siyasetin içinde öğütülen güdük bir demokrasi denen liderlik sultasının emriyle değil,parlementosuyla kurumlarıyla yünetiliriz bunun aksini bile hiç düşünmedik.

Ülkemizde siyasetin tek elden yürütüldüğü, yetişmiş uzman ve kariyer sahibi insanların makamlara geldiği,ülke çıkarlarının kendi çıkarları önünde bulunulduğu bir ülkede elebetteki demokrasiden söz etmek kadar güzel bir şey yoktur.. Bunun adına da demokrasi ve özgür iradeyle seçilenlerin yönetim şekli diyoruz.

Bundan güzel bir şey var mı acaba?...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.