Hava Durumu

Çocuklarımızın bayramı

Yazının Giriş Tarihi: 22.04.2022 18:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.04.2022 06:05

Birden bire çocukluğuma gittim,babamın çlıştığı okulda bende okuyordum 23 Nisan çocuk bayramı olmasına rağmen babam da sanki çocuk gibi okulu öğrencileriyle beraber süslerken yüzünde ki gülümsemeyi hiç unutmadım. Ne mutlu ki o babanın çocuğu idim,ne mutlu bana ki Ülkenin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün öğretmeni olma şerefine ulaştığım için ise çok mutluyum.

Ülkemizde 23 Nisan törenleri hala o günkü coşkuyla kutlanan Dünyada tek ülkemizde kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı aynı haz ve heyecanla kutlanmaya devam ediyor olması kaderde ve tasada aynı ülkü içerisinde olmanın verdiği birliktelikten başka bir şey olmasa gerek.

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in önderliğinde ve onun "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye'mizin aydınlık yarınlarıydı. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir. Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Mustafa Kemal'in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz.

 Bugün hangi okulun önüne giderseniz gidin orda ki çocuklara bakın gözlerinde bir parıltı görürsünüz,çünkü onlar bu milletin geleceğidir.Sorun onlara neden bu kadar mutlusunuz deyin alacağınız cevap   sevinçliyiz,biz bu ülkenin geleceğiz diye haykırırlar, sanki koca delikanlı olmuşlar gibi biz bu ülkenin geleceğine imza atacak yeni nesiliz bu ülke emin ellerde Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır tezini savunduklarını göreceksiniz.

Ben onların gözlerinde ki bu ışığı gördükçe hep mutlu olmuşumdur.Öyle de olacağım da……..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.