Hava Durumu

Çağa uymuşuz!

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2022 11:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2022 11:44

Bizim gençlik yıllarımızda büyüklerin yanın da yemek bile ıkına sıkıla yenirdi. Evliler çocuklarını büyüklerinin yanında sevemezlerdi. Ayıplanırdı...

Ne oldu da bu nesil bu kadar kısa süre içerisinde bu kadar değişti?

Sakın birisi bana çağa ayak uydurdular demesinler!

Çağa ayak uyduracaklarsa  teknolojik çalışmaları ile gelsinler toplumun huzuruna. Yoksa, 'nişanlandı' diye boy boy resimler sosyal medyada yayınlayarak olmaz.

Bakarsınız sosyal medyaya adam evlenmiş, eşinin resmini profil resmi yapmış. Sorarsınız bu nedir diye? "Ağabey ne yapalım hanım öyle istiyor kıskançlık krizi" der, geçiştirir.

Bakarsınız adam lokantadan içeri girmeden kapısında resim çektirir; içeri girer girmez de, yemekler gelince hemen oradan canlı yayına başlar.

Kısacası bir mahremiyetimiz kalmıştı o da yerlerde sürünüyor.

Elalemin içerisinde eşinin koluna girmeye dahi utanan dedelerimizin, yatak odasını paylaşan torunları nasıl bu hale geldiğini düşünmeden de edemiyoruz.

Ar duygusu ile çocuğu olana kadar hamile olduğunu gizleyen annelerden, boy boy resimler, dar kıyafetler ile gerçek hayatta ve sosyal medyada gebe olduğunu belli eden anneler nasıl türedi?!.

Kısacası biz mahremiyeti ile kıskançlığı ve utanma duygusu ile tanınan ecdadın, mahremiyeti olmayan, kıskançlığı ve utanma duygusu olmayan torunları nasıl olduk?

İnsanlar evlenince ölünceye kadar eşine sadık kalarak yaşamını sürdürürken şimdi evlenenler en kısa zamanda zoru görünce soluğu mahkemelerde almıyor mu?

Sosyal medyaya bakınca 50 yaşından sonra hayat başlar diyed dul hanımlar evlenmek için kriterlerini yazmıyorlar mı?

Evlenmiş boşanmış, elli yaşlarında aklı başında bir  Hanımefendi’nin  şu sözlerini paylaşmak istiyorum:

"Şimdiki aklımla yeniden evlenecek olsam, kişiyi daha iyi tanımak için yaşadığım zorlukları yeniden yaşamamak için bir takım şartları sormadan ve güvencesini kontrol etmeden artık evlenmem" diyerek açık açık söylenmekten geri durmuyor mu?

Aklını kullanmaya başladığından beri insanoğlu, aç kaldığında başkasının elindekine göz dikmiş, zorla veya kurnazlıkla onu elde etmeye çalışmıştır. İnsanoğlunun egosu geliştikçe açlığın yanı sıra açgözlülük de, başkasının elindekine göz dikme nedeni olmuştur.

İşte hayat şartlarını böyle düşünecek olursak insanoğlu ne görürse onu yapmaya başlamıştır. Varlığı veya yokluğu düşünemez olmuştur.

Birisi ne yaparsa oda onu yapmaya uğraşmıştır.

Tek kaybı da budur işte...

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.