Hava Durumu

Bugün varsak yarın yokuz

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2023 11:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2023 11:17

Yaşamımızda bizde psikolog olduk gibi ,kahvehanede oturan insanın yüzüne baktığınızda bir çöküntü var oysa ki oraya insanlar ya gazete okumaya yada oyun oynamaya gelirler ama ne yazık ki orada oyun oynayanda gazete okuyanda adeta barut gibi, sokaktan geçen bir insana şöyle bir bakın ne düşündüğünü bilmesen de onun yüz ifadesinden bir şeyler düşündüğünü ve hayatında neler plânladığını az da olsa tahmin edebilirsiniz. İşyerinde ki arkadaşının sıkıntısını anlamak için onun sabırla dinlemeniz yeterli olmuyor mu?
Zaman su gibi akıp giderken çaresizlik içinde kıvranmaktan başka hiçbir şey bilmeyen insanları karşımıza alıp onlarla zamanımızı harcamaya değer mi?
Öyle şeylere zaman ayırıyoruz ki bu zaman dilimi uçup giderken bir bakmışınız ki o zamandan eser kalmamış ,öyle ki biz o geçen her zamanın her diliminden sorumluyuz . Bakın deprem Antakya’yı yerle bir etti ama geçmişten kalan tarihide sildi götürdü. Ben önceleri bir defa izlediğim filmi birkaç defa izlerdim. Şimdilerde ise bir filmi bir kez izliyorum çünkü o filmi ikinci defa izlemeye zamanımın olmadığını düşünüyorum.
Zamanı ve sabrı iyi okumamızı ve bundan neler çıkartabiliriz sorusunu sorup ve cevaplamamız gerektiğini unutmayalım.
Sorular ve cevaplar bizde, biz biz olmak istiyor ve her şeyin iyi olmasını istiyorsak sabırlı olmamız gerektiğini düşünüyorum, fakat insanların artık sabır denen şeyi duymak istemediği de kesin değil mi?

Bugünün güzelliğini görmeden anlamını kavramadan yarınlardan bir şeyler istemek ve beklemek ne kadar anlamsız olduğunu görmek gerekiyor.
Bir hedefin vardır bir evim olsun orada yaşlandığım zaman balkonunda oturup bir çay imleyim diye hayaller kurarsın ama aldığın ev ne yazık ki satın aldığın kişinin sana mezar olarak sattığı şeyden başka bir şey değildir?

Ama bizi yönetenlerin hiç mi suçu yok buna ruhsat verenler neden denetlemediler, orada insanların yaşayacağını hiç mi düşünmediler.
Zaman içinde kendimizi eritmek istemiyorsak, sabırla o günü beklemeden önce, gelecek için bugünün değerini kendi içimize tattırmayı ve bugün neler yaşadığımızın ve neler yaşayacağımızın farkına varalım.

Ben biraz sabırsızımdır, bilmiyorum siz de öyle misiniz. İstediğimin anında olmasını istiyorum
Açıkçası fazla sabır bana biraz saçma geliyor. Çünkü fazla sabırlı insan bence sesini çıkartamayan insandır. Çoğu olayda sabrediyor gördüğü haksızlığa müdahale etmeyerek adete onun suçuna ortak olmuyor mu?

Sabır; İnsanın başına ne gelirse gelsin ne sıkıntıya ne acıya maruz kalırsa kalsın nefsine yenik düşmeden yoluna devam ediyorsa işte o zaman sabır diye bir kavramla tanışıyor. İnsanın temel prensiplerini oluşturuyor sabır. Sabır yoksa bir insan da çürümeye başlayan bir ağaç gibidir.
Biz insanlar sabretme konusunda mücadele ederken bazı şeylerin en erkene alınmasını isteriz, bunu isterken bugünün içimizde nasıl bir çığır açtığını görmeden yaşamaya devam ederiz. kaç yıl yaşarsak yaşayalım her günün bin yıla tabii olduğunu görmek gerekiyor.

İnsanoğlu bir günde o kadar şey yaşıyor ki bunların bu zaman diliminde mi yaşandığına inanmak çok zor geliyor. O zaman kısa bir dönem yaşayacağımız dünyada hayatımızın dolu dolu geçmesine engel olmayın. Bugün varsak yarın yokuz.
Ama bunların hepsi gerçek ve gerçek odur ki bizler dünü bugünü ve yaşayacağımız yarınları yaşarken bizlerin nelere tâbii olacağımız konusunda kimsenin bilgisi yoktu.
Gelecek için bir şeyler isterken o isteklere kavuştuğumuzun zaman o değerlerin bizleri bir adım daha sonsuzluğa yaklaştırdığının farkına varalım diyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.