Hava Durumu

Bugün Analar Günü

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2022 09:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2022 09:06

Seni doğuran geceleri uykusuz kalan; sen ağlayınca telaşlanan, kısacası sana hayat veren şeydir ana... O dünyanın en güzel varlığıdır,eğer annenizin yaşadığı evin kapısı içeriden açılıyorsa, evden onun yaptığı güzel yemeklerin kokusu geliyorsa, kapının zili çaldığında sana kapıyı açarak boynuna sarılıyorsa,sana bakan gözleri ışıldıyorsa her derdini aynaya anlatır gibi anlatacağın birisi varsa o senin için duası eksik olmayan anandır.

Ne yaparsan yap, hep onun gözünde sen suçsuz ve masum san.

Kendinden önce seni düşünen, senin dertlerin onun dertlerinden öncelikliyse;

Sevgisinden şüphe duymayacağın, seni sen olduğun için seven varsa;

O kadar çok zenginsin ki farkında bile değilsin. Annen hayatta demek ki...

Yaşın, konumun, hayattaki yerin ne olursa olsun, yüreğin kanıyorsa;

Hiç ağlamadığın kadar çok ağlamışsan, gözyaşların gözünün ucundaysa;

Her geçen gün anneni çok ama çok özlüyorsan, kalbin her daim acıyorsa,demek ki senin hayatın kıymetli varlığın yoktur artık.

Onun kıymetini sağlığında bilemediysen öyle televizyonlarda ki anneler günü diye bir telefon ediyorsan artık eksik bir insan olduğunu kabul etmen gerekir.

Anneler Günü ülkemizde 1955 yılından bu yana kutlanıyor.

Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katlanan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm annelere iyi dilekler sunulur.Mayıs ayının ikinci haftası anneler günü olarak kutlanır dünyada artık bu evrensel bir gün olarak kabul edilmiştir.

Oysaki dünyada bir güne sığdırılacak gün olarak kabul edilmemelidir. Bizlerin ilk öğretmenidir anne o dünyasını evladına adar. Artık dünyada evladından başka değer yoktur onun için sağlığında belki kıymetini tam olarak bilmesekde öldüğü zaman anlaşılır annenin sıcaklığı yatarken gelip sessizce saçlarınızı okşayışını, Dünyada anne sevgisinin yerini dolduracak hiçbir sevgi yoktur.

Anneler Günü ilk kez 1908 yılında kutlandı. Daha sonra bütün uygar ülkelerde kutlanmaya başlandı. Her yıl Mayıs ayının ikinci pazar günü gazetelerde annelerle ilgili yazılar, anılar, şiirler yayınlanır. Radyo ve televizyonda ana sevgisini konu eden konuşmalar yapılır. Türk Kadınlar Birliği'nin şubesi olan illerde yılın anneleri seçilir.

Okullarımızda ayrıca Anneler Günü nedeniyle toplantılar düzenlenir. Bu toplantılarda okunan şiirler, söylenen türküler, şarkılar, annelere armağan edilir. Filimler gösterilir.
Sergiler düzenlenir.

Fakat bunların hiçbirisi anneleri mutlu etmez onlar sadece evlatlarının onları sevip saymalarını ister. Onlar sadece yanaklarına konacak öpücüğü ister,bir demet bahçeden toplayacağın çiçek onu dünyanın en mutlu annesi olmasını sağlar.

Salgın hastalık olan pandemili günlerde onlara hastalık bulaştırmamak için sarılamadık ama hiç olmazsa  teknolojiden yararlanarak telefonlarımızdan görüntülü arayıp annelerimizin hal ve hatırları sorduk

Bakın gözlerine bakıp evalatlarını herşeylerden sakınan şehit analarımızı da unutmayalım mahallerimizde bunlara uğrayarak kapıdan hal ve hatırlarını soralım.
Ülkemizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde hanım başta olmak üzere tüm şehit analarımızın ve anamın eşimin bu güzel gününü kutluyor ellerinden öpüyorum.
Rahmetli kayın valideme de Allah'tan rahmet diliyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.