Hava Durumu

Bu vatan sizlere emanettir

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2022 10:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2022 10:41

2022-2023 eğitim ve öğretim yılı çocuklarımızın büyük bir heyecan ile  bekledikleri okullarının açılması onların  ayrı kaldıkları okullarıyla kavuşmasının en önemli etkeni olacaktır.

12 Eylül Pazartesi o boş sınıflar yine cıvıltıyla dolup taşacak öğretmenler yeni tanıdığı öğrencisiyle haşır neşir olurken eski öğrencileri ile de geçmişi konuşacaktır.

Eski bir eğitimci olarak şu anda öğretmen ve öğrencilerimizin heyecanını fazlası ile yaşamaktayım. Tabi ki kolay değil 30 yıl boyunca onlarla uğraşıp Milli Eğitim Bakanlığı'nın her yıl değişen programları doğrultusunda yaz boza dönen bir eğitim camiasının bir ferdi olarak yaşadık ve onlarıda uygulamaya koyduk.

Öğretmenlik öyle kolay bir meslek dalı değildir. Karşısındaki insandır onun beynini nakış işlercesine işleyerek vatanına ailesine iyi bir birey yetiştirmenin telaşı içerisindedir.

Unutmayalım ki, o taze beyinler milli ve manevi değerler doğrultusunda, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı birer vatan evladı olarak, milletin İstikbali'nin teminatı olarak yetiştirilmesi  için ellerinden gelen özveriyi verdiklerin hazzını yaşayan öğretmen ve evde de böyle güzel yetişmiş bir evladıyla gurur duyan ana ve babalar  olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhuriyet öğretmenlerinin gününü kutluyorum.

Öğretmenler toplumlara önderlik eden kişileri yetiştiren toplumun gerçek önderleri olan ancak genelde arka planda yer alan kişilerdir.

İlköğretimden üniversiteye kadar tüm öğretmenlerimizin emekleri sayesinde sadece ülkemizde değil tüm dünyada insanoğlunun uygarlığı devam edebilmektedir. Çünkü öğretmenler bilgi akışını sağlayan araçlardan birisidir.

Mustafa Kemal Atatürk,11 Kasım 1928 tarihinde tahta başında ders vermesinden dolayı kendisine Başöğretmenlik ünvanı verilmesi kararlaştırılmıştır.

Öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı sırasında nasıl canlarını dişlerine taktıklarını Atatürk bizzat gözlemlemiş, bunun için yurt içinde veya dışında öğretmenliğin ne kadar kutsal bir değer olduğunu da sık sık vurgulamıştır.

"Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" dediği zaman ülkenin geleceğini gençlere nasıl emanet ettiğinin bir göstergesi değil midir?

Onun için yurt dışında olsun ülkemizde olsun öğretmenlik mesleğinin çok saygın bir meslek olduğunu bilmemiz gerekir.

Türkiye gibi Cumhuriyet'e ve bilimsel ağırlıklı modern bir yaşama geçmesi ancak geçtiğimiz yüzyıl gerçekleşmiş bir ülkenin aynı coğrafya içerisindeki diğer ülkelerden farklı ve huzurlu bir şekilde yaşamasının yegane sebeplerinden birisi de öğretmenlerimizin Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkmasıdır.

Bu vesile ile tüm eğitim camiasının müdüründen en alttaki görevlisine ve sevgili öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Bu vatan sizlere emanettir.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.