Hava Durumu

Bu ülke bizim...

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2023 11:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 11:38

Nasıl istiyorsan öyle olsun. Dediniz ve öyle oldu.

Yaşamının şekillenmesini sen sağlayacaksın onun için hayatını sen şekillendireceksin. Nasıl olmasını istiyorsan öyle olsun. Çünkü, başkasının istediği gibi olma şansın yoktur. Ancak, kendi istediğin gibi olur.

Dünyada misafir olduğunu unutma vereceğin şekil senin kısacık ömrünün özeti olacaktır.

Başkasının yapmak ya da yaptırmak istediği şeylerden mutlu olmayacaksan kendi mutluluğunu sen şekillendireceksin.

Bir seçim gecesi yaşadık mutlu olanlarla mutsuz olanlar ortaya çıktı, unutmamak gerekir ki bu ülke bizim bu ülkede yaşayacağız o zaman demokrasinin gereği kazananı tebrik etmek erdemini göstermekten başka çaren yok.

Sokak bayram havasına döndü. Mutlu insanların yaşamına ortak olarak ülken için el ele vermek mecburiyetinde olduğunu unutmayacaksın.

Sen, sen olduğun sürece kimsenin seni mutsuz etme şansı olmaz. Farklı olmaya ya da farklı insanların duygularıyla davranmaya da hiç ama hiç gerek yoktur.

Kendin için yaşayacaksın ama sorumluluklarınızın da farkında olmanız gerektiğini unutmamanız gerekir. Yaşam hiç bir zaman kendimizin aşamayacağı zorluklar için yaşamak kolay değildir. İnsanlar annesi, babası, eşi ya da çocukları için yaşamak mecburiyetin olmak zorunda ise ülkesi içinde yaşayacağını unutmaması gerekir.

İnsanlar örf adet ve geleneği içerisinde yaşaması en doğal hakkı olduğunu düşünür. Ancak, bu yaşam seni gerçekten mutsuz kılıyorsa, sana çok ağır bir yük olarak geliyorsa bu hiç de doğal bir durum sayılmaz. Demek ki bir yerde yanlışlık var ve onun düzeltilmesi gerek. Özellikle günah, haram, mahalle baskısı, toplumsal olumsuz etkileşim, kim ne der, kim ne düşünür gibi görüşler uygulanabilir olmaktan çıkarılmalı. Öz benliğine dönmeli ve hem duygu hem de mantık ölçeğinde aklın ve kalbinden geçenlerle yaşamalısın.

Yaşadığın sürece muhtemeldir ki insanın aklı ya da gönlü bir yerlerde kalabiliyor.

Hayatı yaşamak kolay değil tabi ki. Bir şeyi düşünürsün, yapmak istersin ama çevresel etkilerden çekinerek ya da korkarak yapamazsın. Gönlünden bir duygu seli akar ama o selden bir damla alıp içemezsin. Bunun acısını da bir ömür boyu çekersin. Her şey olduğu yerde kalır. Senin de aklın ve gönlün orada öylece kalır. O halde hiçbir şeyde aklın ve gönlün kalmasın. Olmak istediğin gibi ol. Yaşamak istediğin gibi yaşa. Aklın ve gönlün bir yerlerde kalacağına bırak olması gereken yerde kalsın.

Bugün tüm ülke seçime gitti, sonuçlar gece yarısına doğru belli olunca milletimiz verdiği oylarla ülkeyi yönetecek kişiyi seçerek yaşama merhaba dedi. Yani kısacası beş yıllığına kendi geleceğini oyladı.

Artık kimsenin şikayet etme hakkı kalmadı, yeni düzende şikâyet etme hakkın kalmayacak hatta kalmadı da. Çünkü, yanlış ya da doğru kararını millet olarak biz verdik, yok ben oy vermedim deme şansın yoktur demokrasinin gereği budur.

Her sonuca da sen, ben hatta senden benden olmayan herkes katlanmak durumunda kalacak.

Ya kendimizi ve başkalarını da mutsuz edeceğiz ya da hem kendimizi hem de başkalarını da mutlu edeceğiz.

Demokrasinin verdiği bu yetkiye millet karar verdiyse herkes bu karara uyacaktır.

Bu ülke bizim....

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.