Hava Durumu

Bu nasıl gençlik

Yazının Giriş Tarihi: 04.05.2022 10:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.05.2022 10:13

Hem geleceğine çalışıp hem de zevklerini yaşamak. En güzel yaşam biçimi değil mi?

Bizlerde gençtik diye söze başladığım için şu anda bu yazıyı neye okuyayım ki adam başlamış şimdiden söyleyeceklerine, kızmayın beyler hanımlar her şeyden önce sizlerde yarın belirli bir yaşa geleceksiniz zannetmeyin ki böyle genç kalacaksınız ben şunu demek istiyorum edep yahu edep.

Toplu taşım aracında seyahat ederken gördüklerim karşısında adete öldüm öldüm dirildim. Kadın hamile yanında da küçük kız çocuğu ayakta tutunmaya çalışıyor genç delikanlı da kulaklığı takmış pencereden dışarıyı seyredip telefonundan ne dinliyorsa alışmamışız kalkıp bu yaşımızda yerimizi hanımefendiye verdik kadıncağız utana sıkıla oturdu.

 Otobüsle, dolmuşla seyahat ederken oldukça sık karşılaşıyoruz bu durumla… Gençlerimizin büyük bir çoğunluğu cam kenarında oturup dışarıyı seyre dalarken koridor kısmında oturmak zorunda kalan gençler ise cep telefonlarından şarkılar dinleyerek, oyun oynayarak kimseye yer vermeden, koltuğunu  kaptırmadan yolculuğunu tamamlamak derdindeler.

Hal böyle olunca ayakta yolculuk yapmak zorunda kalan kadınlar, engelli vatandaşlar ve yaşlılar otobüs içinde birbirlerine çarparak yolculuk etmek zorunda kalıyor. Bu mudur aldığımız terbiye bu mudur aldığımız eğitim biz neden bu hale geldik. Herkes aynı anda sıra gözetmeden otobüse hücum eder oturacak yer bulma telaşı içinde. O gün şanslı olanlar kendine oturacak bir yer bulmuştur. Ya da hala daha bir takım değerlerini kaybetmemiş bir genç kalkıp yerini verir. Ancak şansı yaver gitmeyip okul ve mesai çıkışına denk gelenler ve oturacak yer bulamayanlar için yolculuk çilesi başlamıştır.

Toplu taşıma araçlarında yaşanan bu yer kapma telaşı, gençlerin yaşlı, engelli, hamile kadınları görmezden gelip onlara yer vermeden yolculuğuna gayet rahat bir şekilde devam etmesi oldukça ilginç diyalogların ilginç görüntülerin yaşanmasına neden oluyor. 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.