Hava Durumu

Bu illetten nasıl kurtulacağız?

Yazının Giriş Tarihi: 21.08.2021 14:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.08.2021 14:35

İnsanlık çok acımasız bir koronavirüs pençesinde çağımızın vebası gibi bir şey,öyle sıkı duruyorki adete insanlığı esir aldı.

Bu yalnızca bizim ülkemizle ilgili değil devasa devletler Çin,ABD ve diğer ülkeler,başta İtalya olmak üzere Fransa ve Almanya'da normalleşmeye başladı ama gel görki evdeki hesap çarşıya uymadı maalesef salgın yeniden hortladı.

Bu durum karşısında Doğu Avrupa ülkeleri sıkı tedbirler almaya başladılar maskeler yeniden yüzleri sarmaya başladı.

Brezilya ve ABD de ise korona kırıp geçmeye devam ediyor.Biz asıl kendi ülkemize gelelim malesef ölü sayımız günlük 150 nin üzerinde aylık ise 5000 kişiye ulaştı ama halen maskesini takmayan aşısını olmayan binlerce kişi var,sanki korona onu ulaşmayacak gibi yaşıyor.Bütün bunlar olur iken 01 Haziran 2020 tarihi itibari ile “yeni normal  süreci” başlattı ama yetkililer sık sık uyararak maske mesafe ve hijyen kurallarını ihmal etmeyi dediler.Sanki hiç kimse bunları söylemiyor daha dün akşam Sağlık Bakanı Koca Televizyonda muhakkak aşı olun ancan biz bu illeti aşıyla yeneceğiz dedi ama kime hala kalın kafalara girmedi.bir kesim var ki ben bu kesimi: “ Yeni normali hiçbir şey olmamış gibi gören ve yaşamak isteyen vurdumduymaz kesim” olarak tarif ediyorum…
Bu arkadaşlar , ne de adam gibi maske takıyor… taksada ya kolunda yada çenesinin altında taşıyor.

Bakın vatandaşın haline ulaşımda çok renkli sayfalara şahit olmaktan geri kalmıyoruz otobüs tıklım tıklım ama vatandaş binmek için adete zorluyor arkadan gelen araç boş olsun o buna binmekte israr ediyor.

Düğünlerde zaten maşallah kucak kucağa insanlar halaydan stada süperler. Sonuç düğün sonrası Koronavirüse yakalananları sayısı oldukça fazla! Doktorların verdiği bilgiye göre gelen hastalar maalesef genç yaştakiler yoğun bakımlar dolmuş yatacak yer kalmamış böylece de ölüm oranları tabiki artmaya başlamış sizce de normal değil mi?

Esnafa da bir çift sözüm var ne diyordu sosyal mesafeye uyacağız yeter ki  iş yerlerimiz açılsın ama gelin bir gezerek görelim ne sosyal mesafe var ne de kurallara uyanlar.

Yarın kapanma gelince yine ağlama duvarına çevirecekler sosyal medyayı beyler lütfen geleceğimizle oynamayın aşınızı olun sosyal mesafe kurallarına uyun ölenler sizin aileden de olabilir lütfen biraz saygı.

Maske yüzünden kulaklar kepçe,burunlar yassı duygular paramparça,vallahi ölümden iyidir bence.

Lütfen bir daha düşünün sosyal mesafe can kurtaracaktır,aşımızı olalım okullarımız açılsın ekonomimiz düzelsin ülkemiz kalkınsın aç kalmasın insanlar zaten yangın ve sel belimizi bükmüşken yaşama sarılalım bari.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.