Hava Durumu

Bayram öncesi nefes almak

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2022 12:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2022 12:18

Emekli o kadar yoksullaştı ki fitre ve sadakaya muhtaç duruma geldi.Hayat pahalılığı belini iyice büktü. Artık emekli televizyon başında Cumhurbaşkanımızdan gelecek ikramiye haberini düşünür oldu acaba ikramiyeye zam olacak mı?

Oysa ki gençliğinde ülkesi için çalışt,ı alın teri döktü yeni nesiller yetiştirmek için evdeki çocuklarını okutarak ülkeye aydın fikirli evletlar yetiştirdi.Artık dinlenme zamanı dedi emekli oldu ama olmaz olaydın diyerek başını duvarlara vurmaya başladı.

Ekonominin bozulmasıyla beraber emekliler bayram ikramiyesi ne kadar zam verilecek, çalışan kesim asgari ücrette ara düzenleme yapılacak mı?  Son günlerde en fazla konuşulan konularının sonucu merak edilmeye başlandı.

Önceki gün yapılan kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalara başlayınca millet pür dikkat dinledi, ancak bu konularla ilgili hiç bir açıklama olmayınca  hüsrana uğradılar. Benim tek düşüncem şudur ki asgari ücrette de düzenleme yapılacak,emeklinin ikramiyesi de artacak bizi yönetenler de halkın durumunun nasıl olduğunu biliyordur çünkü,önü bayram olunca emekli torunları ile buluşacak,asgari ücretli evine bayram şekeri alacak onun içindir ki düzenleme şart olmuştur.

Malumunuz çarşı pazardaki fahiş fiyatlar gündemden düşmüyor, herkes hayat pahalılığından yakınıyor. Haksız da sayılmazlar zira ay sonu gelmiyor, bütçeler açık veriyor, yurttaş neyi nerden kesersem diye kara kara düşünüyor…

Aç insan artık ülkenin nasıl büyüdüğünü düşünemiyor,komşuda ki savaş bile onu düşünmeden geri bırakamıyor. Artık semt pazarlarının dağılmasını bekleyip dökülen artıklardan pazar yapmak istemiyor.Sağlıklı yaşamak için düzgün beslenmenin yollarını arıyor.

Muhalefet partilerinin il il gezip vatandaşla konuşarak durumlarını sormayı bile halk artık umursamıyor, o akşam evine ne götüreceğini düşünüyor. Artık yardım taşıyan belediye görevlisini kapısında görmek bile istemiyor.

Yoksulluk benim kaderim olamaz diyor, bu kadar verimli toprakları olan bir ülkede 25 liraya domates,40 liraya fasulye yemek istemiyor.

Kısacası vatandaş bayram öncesi nefes almak istiyor....

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.