Hava Durumu

Arkamızdan övgüyle bahsetsinler

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2022 12:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2022 12:22

Yaşamımızda değer vermediklerimize kaybettiğimiz andan itibaren nasıl da kıymetini bilmemişiz diye düşünür dururuz ama maalesef kaybettiklerimiz artık bir daha geri dönmeyecekler.

Onlara sağlıkların da değer vermek ve değeri bilinmek gibi kavramların içinde tutabilseydik işte o zaman çok şükür geç kalmamışız diye sevinme şansına sahip olabilirdik.

 Düşünün belki de o zaman doğru yaptığınız şeylerin sizleri mutluluğun zirvesine çıkardığınızı göreceksiniz, hayatımızın çoğu safhasında oysa ki bu güzellikler hazır bir tepsi de  sunulmuştur.

Fakat ne yazık ki sağlığında yaptığı resimleri için alay edilen ressamlar ölünce göklere çıkarılmadılar mı? o zaman  kaybedince değer kavramı ayrı bir güzel ve hoş gelse de arkasından gelen  bin bir pişmanlıklar insanın içerisinde bir yaradan başka bir şey bırakmayacaktır.

Doğada yaşayan tüm canlılar  fıtratları gereği bir yok olma sıfatına mazhardır. Çünkü sonsuzluk dediğimiz şey, aklen ve fikren dahi idrak edilmeyen bir kavram olduğunu idrak etmemizden kaynaklandığını düşünemiyoruz.

 Allah’ın bizlere bahşettiği ve zaman kalıbına bürünen hayat, bir gün sona erip başka bir aleme merhaba demeyecek mi, bu dünya da çalışıp çabalayıp kazandığımız mal ve mülkün artık  ardından dünyaya ait hiç bir şeyin bize faydasının olmayacağı gibi her şeyimizi burada bırakarak gideceğimiz kesindir.

O zaman neden gitmeden hep kendimize değil de birazda dünya için neler bırakacağımızı düşünelim.

21. yüzyılın bedbah çağının körelmiş zihniyeti, insana has mı ama çoğu şeye olan sevgimizi ve değeri kaybettikten sonra anlıyoruz. hayatta iken dünyanın en saçma sebeplerine bürünüp, kırdığımız kalplerin naifliğini ve güzelliğini hep kaybettikten sonra anlıyoruz. Ama maalesef de o zaman  bunun da bir önemi kalmıyor.

Şairin dediği gibi zaman beni haklı çıkardığında yaşıyor olmak isterdim.

Ama ne yazık ki onu görebilme şansına sahip olamayacağız. Gelin bu güzel dünyayı bize veren yaradana şükrederek kalp kırmadan bizden sonra gelecek olan nesile güzel bir dünya bırakmak için yarışalım o zaman bizden sonra gelecek olan nesilde biz güzel sözlerle yad edecektir.

Bundan emin olunuz.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.