Hava Durumu

Ara tatili iyi değerlendirelim

Yazının Giriş Tarihi: 14.04.2022 16:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.04.2022 04:44

Öğrenciler ara tatilde  derslerine çalışabilir, kendilerine zaman ayırabilir, kitap okuyarak zaman geçirebilir, öğretmenlerinin vereceği ödevleri yapabilir, internet üzerinden film ve dizi izleyebilirler. Bunun yanı sıra öğrenciler evde aslında pek çok etkinlik de yapabilir. Özellikle de ebeveynlerin ilkokul çocuklarının gelişimi için onlara farklı oyunları göstermesi bu tatilde çok yararlı olabilir. Eğitici birbirinden farklı oyun ile tatil en verimli şekilde geçirilebilir. Bu dönemde ayrıca okul açıldığından beri öğrenilen konular da tekrarlanabilir. Bu sayede öğrenciler öğrendikleri konuları da tatil sonrasına kadar unutmamış olacaklardır.

Eski bir eğitimci olarak şu anda öğretmen ve öğrencilerimizin heyecanını fazlası ile yaşamaktayım. Tabi ki kolay değil 30 yıl boyunca onlarla uğraşıp Milli Eğitim Bakanlığının her yıl değişen programları doğrultusunda yaz boza dönen bir eğitim camiasının bir ferdi olarak yaşadık ve onlarıda uygulamaya koyduk. Şu anda öğrencilerimiz yarı yıldan öncede yeni uygulamaya konan bir tatil sistemiyle bir haftalık tatillerinin sonunda yarıyıl tatiline girmenin heyecanının yaşayabilir, ama öğretmelerimiz ve yöneticilerimiz ise bir yarı yılın tahliliyle uğraşmayı hiç bırakmadılar ve bırakmayacaklarda. Şu anda 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının başlaması ile ara tatile  geldik  dönemin acısı ve tatlısı geride kaldı öğretmen, öğrencisine  uzak kaldığı bu günlerin muhakemesini yaparak 2.yarı yıla hazırlanmanın gayreti içerisine girerken öğrenciler ilk yarının verdiği yorgunlukları atmanın keyfini yaşayacaklardır.

Oysa ki onları eğiten öğretmenler zor koşullarda yaşamlarının devamı için öğrencilerine nelerin eksik verildiğinin muhasebesini yaparak 2.dönemde onların telafisine gireceklerdir. Öğretmenlik öyle kolay bir meslek dalı değildir. Karşısındaki insandır onun beynini nakış işlercesine işleyerek vatanına ailesine iyi bir birey yetiştirmenin telaşı içerisindedir. Unutmayalım ki  ki  o taze beyinler Milli ve Manevi değerler doğrultusun da, Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı birer vatan evladı olarak ,Milletin İstikbalinin teminatı olarak yetiştirilmesi  için ellerinden gelen özveriyi verdiklerin hazzını yaşayan öğretmen ve evde de böyle güzel yetişmiş bir evladıyla gurur duyan ebeveynler olacaktır.

İlim ve Fen ile dolu beyinler  yetiştirmek için çok gayret göstermeliyiz. Çünkü bu çocukların geleceği sizlerin omuzlarındadır. Milli Eğitim yetkililerinin genel değerlendirmelerini sık sık yaparak aksayan yönlerde öğretmenlere ışık tutarak onların verimli olmalarını sağlamalıdırlar.

Demokrasi ve Cumhuriyetin önemini çocuklarımızın beyinlerine iyi bir şekilde vurgulanmalıdır...Devletimizde eğitim faaliyetlerinin  Devlet tarafından denetlenmesi nin  Anayasal bir sorumluluk olduğunu unutmadan  Anayasamızın 42. Maddesi eğitim ve öğretim çalışmaları Devletin denetim ve gözetimi altında yapılır denmektedir, maddesini unutmadan oto kontrol sistemini çalıştırmaktan geri durmamalıdır.

Sonuç olarak okul öncesi eğitimden, yetişkin eğitimine kadar değişik amaç ve işimler altında yapılan ülkemizde ki tüm eğitim faaliyetleri devlet tarafından kontrol altına alınmalıdır. Burada bir sözde velilerimize gelmelidir, yanlızca kayıt yaptırırken okula gidip bir daha uğramadıkları okullarından çocuklarının getirdikleri karnede neden zayıfın var diye kızmamalıdır, biz nerde hata yaptık diyerek önce kendilerini sorgulamalıdırlar. Çünkü eğitim bir sac ayağı gibidir. Öğretmen, veli, öğrenci üçlüsüne şimdi birde rehberlik servisi eklendi ki bunlarla  iş birliği yapıldığı takdirde öğrencimizin başarısının artacağı da kesindir.

Öğretmen de velinin öğrenciyle ilgilendiğini gördükçe çalışma hızını daha da artıracağı kesindir. Çabanın olmadığı yerde başarı beklemekte olmayacağı kesindir. Bu vesile ile tüm öğretmen ve öğrencilerimizin  ara tatillerini kutluyor. Bu kutsal  göreviniz boyunca yapacağınız bütün çalışmalarınız da başarılı olmanız dileklerimle, saygılarımı sunuyorum.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.