Hava Durumu

Ara tatil

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2022 17:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2022 05:27

2021-2022 Eğitim-öğretim yılının ara tatili dönemi sona erdi ve çocuklarımız arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuştular.

Ara  karne tatili ile evlerinde dinlenmeye çekilen öğrencilerimiz için   psikologlar anne ve babaya elinizden geldikçe çocuklarınızı telefon ve tabletlerden uzak tutarak oyun oynamalarını sağlayın diye fikir vermeye başladılar ben bunun yanlış olduğuna inananlardanım yasağa karşı her zaman ilgi oluşmuştur,bunlardan uzaklaşmalarından ziyade telefon ve tabletleri bilinçli ve yararlı kullanmayı öğretmek için gayret göstermek bence daha yararlıdır.

Bizim talebelik zamanımızda ne telefon vardı nede tablet tek yaptığımız kitaplarımızı okumak ve alabileceğimiz yardım için kütüphaneler varsa oralardan faydalı kitapları alarak derslerimize katkı sunmaktı.

Bir eğitimci gözüyle ebeveynlere tavsiyem şudur ki çocuklarımıza şunu neden böyle yapmadın böyle yapsaydın daha iyi olmaz mıydı, diyeceğine onların dinleme zahmetinde bulunmaları, ve çocukları ile iyi iletişim kurarak onların onların becerilerini nasıl sürdürdüklerine bakarak onlara yardımcı olmak en büyük çabaları olmalıdır.

Sık sık okulu ziyaret ederek çocuğunuzla ilgilenmeniz dışarıda da kimlerle arkadaşlık ettiklerini takip edip çocuğunuz hakkında doğru bilgilere ulaşabilme şansını denemelisiniz.

Bu vesile ile ara tatil sonrası tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi dersler diliyorum.

Saygılarımla...

Çocuğunuzla yaptığınız sohbetler sırasında onun merak ve ilgisini artırmak için neden ve nasıl sorularını daha sık sorun. Bu sorular çocukların düşünce ve duygularını ifade etmelerine yardımcı olacaktır. Olumlu duyguların yanı sıra olumsuz duyguların konuşulmasına fırsat verin. Bu, aranızdaki güveni inşa etmeye yardımcı olacaktır.
Çocuklarınızın getirdikleri  karnelere göre onları yargılama yerine biz çocuklarımızla ne kadar ilgilendik öğrenci, veli, öğretmen üçgenini iyi kurabildik mi? diye önce kendinizi sorgulayın. Çocuğunuzun okuluna kaç kere gittiniz onun sınıf öğretmeni veya rehber öğretmeni ile diyalog kurabildiniz mi? önce bunu sorgulayın siz ona iyi bir veli olabildiniz mi yoksa işten geldiğinizde yorgun olduğunuzu bahane ederek televizyonun karşısına geçerek dizi mi seyrettiniz.

Çocuğunuzla günün kritiğini yapabilme şansını sundunuz mu? Elbette ki hayır ne sınıf öğretmeni ile ne rehberlik öğretmeni ile görüşüp çocuğunuz hakkında bilgi almadınız.

Şunu unutmamak gerekir ki birlikte yapılan aktiviteler ve geçirilen eğlenceli zamanların yanı sıra akademik alanlardaki başarının güçlenmesi ve devam etmesi için gerekli çalışmaların yapılması unutulmamalıdır.”

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.