Hava Durumu

Affetmek güzel şeydir

Yazının Giriş Tarihi: 04.11.2022 11:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.11.2022 11:08

Eğer kendinize iyilik etmek için affetmeyi öğrenmek istemiyorsanız, başkalarına iyilik etmek için affetmeyi öğrenmelisiniz.

Ben baştan kendi görüşümü açıkça beyan edeyim beni dolandıran insanı ben nasıl affedeyim, bana iftira atanı ben nasıl affedeyim, bu nedenle ben affedici olamam çünkü hayatım boyunca yaptığım iyilik ve dürüstlüğüm bunun tek sembolü oldu eğer taviz verirsem kendimi inkar etmiş olmam mı?

Başkalarını affetmek huzur ve sağlık için gerekliyse sağlıklı bir yaşantı içinde iseniz belki de sizi inciten insanı affedebilirsiniz bu tamamen size kalmış bir şey olmalı.

Fakat içinizde ki his ben bu kişiyi affedebilirim diye seni düşündürüyor sa onu affedebilmek için ona karşı olan yargılarını tekrar gözden geçirmeniz de fayda olduğunu düşünmekteyim.

Çünkü affettiğiniz kişiyle tekrar olduğunuz ortamlarda olacağınız için bu son kez düşünmede faydalı olacağı inancındayım.

Çünkü o kişi sizi yine tatlı dili ile zehirleyip ağına kesin olarak düşürecektir.

Bu nedenle ben kendi acımdan aldığım dersler doğrultusun da olduğumdan bu tür hareketler içine girmeyeceğim.

Oysa affetmek çok iyi bir şeydir çünkü insan ömrü iki kaşın arası kadar bir şeydir, o kaybın ardından ah vah etmemek için inciten insanları affetmek belki doğrudur, ama affetsek bile aynı ortama girmemeyi özen göstererek daha ciddi ilişkiler içinde olmakta ben kendi acımdan yarar görmekteyim.

Ben mesela bugün özgür fikrim ile diyorum ki bugün çok keyifli bile olsam beni kırdınız incittiniz benden uzak kalmak şartı ile sizleri affedebilirim. Ama sizlere olan düşüncemin değişmediğini de peşinen bilmenizi istiyorum.

Hayatın bütün iyilikleri sizinle olsun” diyorum. Ama lütfen artık benden uzak durun bu arada başkalarını da kırıp dökmeyin.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.