Hava Durumu

Yeni bakanlıklar mı geliyor? Hangi bakanlar değişecek?

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2022 09:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2022 09:44

Siyasi arena son günlerde alevlendi. Bir yandan seçim için sahada çalışan partiler, diğer yandan Ankara’da bürokrasi ve bakanlık yarışı…

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti, MHP ve BBP’de saha çalışmalarına hız verildi. Ramazan Bayramı sonrası sokak sokak dolaşarak vatandaşa dokunma, dertlerini dinleme ve çözüm önerileri oluşturma çerçevesinde çalışmalarını hızlandıran Cumhur İttifakı, ekonomik sıkıntılarla ilgili de dünyada yaşanan krizin etkilerini anlatıyor vatandaşa…

Millet İttifakı’nda yaşanan kriz ve devamında gelinen süreçte yeni bir ittifak konusu Ankara kulislerinde ciddi şekilde düşünülmeye başlandı.

Bu süreçte 6’lı masayı korumaya çalışan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in seçim sürecindeki tutumu aslında siyasi dengeyi de oluşturmuş olacak.

Seçim atmosferi devam ederken diğer yandan bakanlıklarda ve ilgili kurumlar zaman zaman bürokratik değişimler yaşanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde bir değişiklik rüzgarı da esiyor kulislerde…

Bakanlık sayısının artması, yeni bakanlıklar ve bakanlar kurulunda değişim süreci yaşanması son günlerde ağır basan ve kulislerde gündemin ilk maddeleri arasında yerini koruyan konu…

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kimlerden oluşuyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ticaret Bakanı Mehmet Muş…

Mevcut bakanlıklar arasında en çok sıkıntı ve eleştiri alan, iki bakanlığın birleştirilmesinden kaynaklı sorunların yaşandığı bakanlıkların isminin değiştirilmesi öngörülüyor.

Bu çerçevede…

En çok eleştiri alan bakanlıklar arasında ilk sırada olan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iki ayrı bakanlık olarak değiştirilmesi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ayrı Orman Bakanlığı ayrı olarak oluşturulması düşünülüyor.

Yine…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ayrı Teknoloji, İnternet ve Sosyal Medya Bakanlığı ayrı olarak oluşturulması planlandığı konuşuluyor.

Bakanlar arasında değişim söz konusu olabilecek isimler arasında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu (Cumhurbaşkanı Yardımcısı yapılması da konuşuluyor), Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Çevre, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet M. Kasapoğlu, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş isimlerinde değişiklik yapılacağı kulislerde yer alıyor.

Değişmesi öngörülen bakanlarla ilgili yeni isimlerin milletvekilleri arasından seçilmesi ya da daha önce bakanlık yapmış isimlerden belirlenmesi de kulis bilgileri arasında yer alıyor.

Bursa’dan bir ya da iki isme bakanlık verilmesi de zaman zaman gündem konusu oldu.

Bursa’dan daha önce bakanlık yapan Efkan Ala, Faruk Çelik ve Hakan Çavuşoğlu isimleri Bursa kamuoyunda yazıldı, çizildi.

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın Süleyman Soylu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması halinde İçişleri Bakanı olarak atanması söz konusu olabilir. Ayrıca, AK Parti Bursa İl Başkanlığı kuruluşunda yer alan bir ismin de bakanlık görevine getirilebileceği de gelen bilgiler arasında…

Değişim yapılacak bakanlıklarda Numan Kurtulmuş, İbrahim Kalın, Fahrettin Altun, Hakan Fidan, Bülent Turan, Mahir Ünal, İsmet Yılmaz gibi isimlere de görev verilmesi bekleniyor.

Kabine değişikliği ve bakanlık değişikliklerinin Haziran ayında yapılacağı öngörülüyor. Lakin, kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Nitekim…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhtiyaç olduğu zaman bu değişiklikleri yapacağız. Arkadaşlar bu değişikliklerden başka anlam çıkarmasın. Arkadaşlar bu değişikliklerden rahatsız olmasın. Bundan sonra da elbette gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz” mesajını vermişti.

Bakalım önümüzdeki günler neler getirecek?

Sağlıklı ve esen kalın…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.