Hava Durumu

Mudanya’da sorunlar neden çözülmüyor? Ortağını bile dinlemeyen…

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2022 09:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2022 09:09

Bursa’nın gözde ilçelerinden biri Mudanya…

Denizi, sahil şeridi, tarımı, tarihteki yeri açısından önemli olduğu kadar İstanbul ile Bursa arasında bir köprü görevi üstlenen bir ilçe.

Tarımda zeytincilik büyük önem taşıyor.Bağcılık, sebze ve meyvecilik, ayçiçeği, soğan ve tahıl gibi diğer tarımsal faaliyetler, az miktarda da olsa yapılıyor.

Tarihi yapısına bakıldığında Tahir Paşa Konağı, Mütareke Evi Müzesi, Şükrü Bey Yalısı, Yahşi Bey Yalısı, Hasanpaşa Hamamı, Aydınpınar Köyü Kilisesi, Dereköy Kilisesi, Kumyaka Kilisesi önem taşıyan yerleri.

Tarihi yerlerine ne kadar sahip çıkılmış?

Bu tarihi yerlerin restoresi, turizme kazandırılması çok önemli.

Sahil şeridi ayrı bir dert. Ne turizm açısından kullanılabiliyor, ne de Bursalılar açısından…

Siyasi egolar yüzünden Mudanya’nın kaderine terkedilmeye çalışılması hem Bursa, hem de Mudanyalılar açısından üzücü.

15 yıl öncesine ve sonrasına bakıldığında Mudanya hizmetler, projeler anlamında yerinde mi sayıyor, yoksa ileri mi gidiyor?

1977 yılından başlayan belediye başkanlığı serisinde genelde bir dönem sol partili, olmadı sağ partili, olmadı sol partili, yine olmadı sağ partili belediye başkanları seçilmiş.

1977 yılında CHP’li Ali Narin Demirtaş yüzde 52 oy ile belediye başkanı seçilmiş. Ardından 1984 yılında ANAP’tan Hasan Aktürk yüzde 48 oy ile, 1989’da SHP’li Ali Narin Demirtaş yüzde 44 oy ile, 1994’te ANAP’tan Erol Demirhisar yüzde 25 oy ile, 1999’da DSP’den Hasan Aktürk(bu kez sol parti) yüzde 29 oy ile, 2004’te ANAP’tan Erol Demirhisar yüzde 33 oy ile, 2009’da AK Parti’den Hasan Aktürk yüzde 32 oy ile, son olarak CHP’li Hayri Türkyılmaz 2014’te yüzde 41, 2019’da yüzde 53 oy ile belediye başkanı seçilmiş.

2 dönemden bu yana 8 yıldan bu yana görev yapıyor Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz.

Mudanya’ya şunu kazandırdım diyebileceği bir eser görebiliyor musunuz?

2020 yılında Arnavutköy Balıkçı Barınağı yenilenmiş, Cumhuriyet Meydanı düzenlemesi yapılmış.

Devam eden projeler arasında Myrleria Arkeoparkı, Yıldıztepe Sosyal yaşam Merkezi yer alıyor.

Mudanyalıların sorunları neler?

Birinci sırada ulaşım ve trafik sorunu. Bu konuda ne yapıldı?

Ulaşım ve trafiğin temel sorunu otoparkın yeterli olmaması. Mudanya Belediyesi, otopark ile ilgili nasıl bir yol haritası çiziyor? Bu yaz yine insanlar isyan mı edecek?

İkinci sırada imar sorunu. Bu konuda 1 / binlik planlar yapıldı mı?

Mahalle statüsüne alınan köylerde çiftçinin 2 göz odasına göz dikilmesi ne kadar doğru? 1 / binlik planlar Mudanya Belediyesi tarafından yapılmış olsa, köylerdeki imar sorunu ortadan kalkacak? Mudanya Belediyesi, imar sorununu çözmek için neyi bekliyor? Kumyaka Mahallesi’nin yüzde 85’i kaçak yapı görünüyor? İnsanlar bu binalarda 50 yıldan bu yana oturuyor. İmar planı çıkarılmadığı için kaçak yapı olarak gözüküyor. 4-5 bina haricinde ruhsatlı bina yok. Bu mahalle komple yıkılması mı gerekiyor?

Üçüncü sırada sahil sorunu. Sahil şeridi ve deniz turizmi için neler yapıldı?

Mudanya sahillerini neden kullanamadık, kullanamıyoruz? 2 yıldan bu yana kullanım hakkı Mudanya Belediyesi’nde olan sahil bandıyla ilgili nasıl bir çözüm üretildi? Çözüm üretildiyse neden yapılmadı? Bursa’nın en değerli sahil şeridine sahip olunmasına rağmen, vizyonu geniş tutup hedef büyüterek Ege ve Akdeniz sahilleri gibi turizmin gözdesi olmak için çalışıldı mı?

Sorunlar say say bitmiyor. Bu sorular, Mudanyalıların soruları. Mudanya Belediyesi’nden cevap alamadıkları için, Mudanya’da ziyaretlerimizde bizlere sordular.

Cevap alamayan, önerileri dinlenmeyen sadece vatandaşlar değil.

Siyasi partililer de duruma isyan ediyor, özellikle Millet İttifakı ortağı partililer…

Nedir bu kavgalar? Neyi paylaşamıyorlar?

Dert Mudanyalılara hizmet mi, işkence mi?

Sonuç olarak ortağını bile dinlemeyen, sorunlara çözüm önerilerini “Ben bilirim, yaparım” diyen bir başkan ve ekibinin bu tavırlarından bir an önce vazgeçmesi, Mudanyalılar için barış eli uzatması, çözüm önerilerini dinlemesi, sorunların çözümü için gerekirse her kurum ile uyumlu çalışması Mudanyalıların, Bursalıların menfaatinedir.

Eğer tersi düşünülüyorsa denilecek bir şey yok.

Onun kararını da Mudanyalılar sandıkta verecektir.

Sağlıklı ve esen kalın…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.