Hava Durumu

Gemlik, İzmir’in Alsancak’ı mı olacak?

Yazının Giriş Tarihi: 16.11.2021 09:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.11.2021 09:39

Bursa İnternet Gazetecileri Derneği (Bursa İGD) olarak düzenlediğimiz “Başkanla İnternet Medyası Buluşması” programı çerçevesinde Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile derneğimizin kurumsal medya üyeleriyle biraraya geldik.

Bu toplantılarda gördük ki, belediye başkanlarının Bursa medyalarıyla buluşma hasreti de vardı.

Başkan Sertaslan, proje ve çalışmalarını öyle güzel anlattı ki, kimseyi sıkmadan, arada esprilerle doyumlu bir sohbet havasında konuştu.

Okullarda öğrencilere yönelik çalışmalardan bahsetti Başkan Mehmet Uğur Sertaslan..

“Kitaplar Tayyip amcadan, kırtasiye Uğur amcadan” sloganıyla okullarda öğrencilere sırt çantasından kalem-defterine kadar oluşan kırtasiye setlerini sınıflarda masalara bıraktığını söyledi.

Yoksula, engelliye, öğrenciye, gencine, yaşlısına 7’den 70’e tüm Gemliklilere yönelik destek ve kolaylık çalışmalarını anlatan Başkan Sertaslan, 8 başlıkla 62 projeyi hayata geçirdiklerini anlattı..

“Gemlik’te, Gemliklilere Uğur’la gelecek demiştik. Bu doğrultuda vaatlerimize göre çalışmalarımızı yaptık ve yapıyoruz.."

Projelerinden yoksul vatandaşlar için yapılan çalışmanın ne kadar verimli olduğunu da anlattı Sertaslan..

"Bir halk market kurduk. Göreve geldiğimiz ilk yıl kurduk ikinci yıl hayata geçirdik. Şuan 650 hane istifade ediyor. Her ay ücretsiz alışveriş yapabildikleri bir model oluşturduk. Hiç kimsenin önünde el pençe divan durmadan o ay ki ihtiyacını alabildikleri bir market. Bu markette kesinlikle para geçmiyor, bağış yaparken bile hayırseverlerimiz markette eksik olanları almasını sağladığımız bir yer oldu. Bu sayede yoksul vatandaşlarımıza adil yaşamı elimizden geldiğince sağlamaya çalışıyoruz..”

Zeytin üreticinin de yanında olduğunu anlatan Başkan Sertaslan, onların zarar etmemesi için normalde 1,5 TL verilen yere düşmüş zeytini 4TL’ye alarak üreticiye sadece 'geçmiş olsun' deyip geçmediklerini vurguladı..

Nitekim..

Projelerinden en önemlisi ve beni heyecanlandıran kısmı sahil ile ilgili bölümdü..

Gemlik sahilleri pandemi öncesi Büyükşehir’den Gemlik Belediyesi’ne verildi.

Bu süreçte sahillerde ciddi çalışma yapan Gemlik Belediyesi’nin aslında Gemlik merkez sahil şeridinde yapmak istediği İzmir’in Alsancak’ı haline getirmek..

Bunu öncelikle Balık Pazarı Projesi’yle başlatacaklarını anlatan Başkan Mehmet Uğur Sertaslan, projelerini heyecanla şöyle anlattı..

"Gemlik Belediyesi'ni kurtardık Gemlik'i de kurtaracağız. Balık Pazarı, kahvehanelerinin oradan sahile çıkıldığında yolun her iki tarafında 60 metre uzunluğunda bir hatta balık tezgahları kurulsun dedik. Bu projemizi Milli Emlak’a ilettik, onlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne aktardı. Büyükşehir, sağlı sollu tezgahların olması sorun yaratabilir, onun içinden geçmek istemeyenler olabilir diyerek projeyi revize ettik. Büyükşehir’den bu proje ile ilgili olumlu dönüş aldık. 2 yıl uğraştık ancak Çevre İl Müdürlüğü'nde konu takıldı. Mücadelemizi sürdürüyoruz. Gemlik Balık Pazarı’nı ne olursa olsun aslına uygun hale getireceğiz ve burada balık satılacak..”

İzmir’in Alsancak sahilinin Gemlik ile aynı fiziki yapıda olduğunu ifade eden Sertaslan, bunu başarmak için çalışmalarını sürdüreceklerine işaret etti..

“Alsancak’ta sahil kısmında kayalıklar var. Sonra bir yürüyüş yolları, bir tek şeritli yol, ardından restoranlar ve binalar geliyor. Gemlik’te sahil şeridi var, yol var. Sonrasında dükkanlar sıralanmış, buzdolabı tamircisi, perdeci, kıyafet dükkanları.. Buralarda eğlence ve restoranlar olmalı. Gemlik sahilini bir Alsancak haline getirmek için çalışıyoruz..”

Başkan Sertaslan’ı proje ve çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılar diliyoruz.

Umuyoruz, Gemlik’i Alsancak haline getirir.

Sağlıklı ve esen kalın..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.