Hava Durumu

Dağder Balgöç’e benzetilemez, o duruma düşüremez!

Yazının Giriş Tarihi: 11.05.2022 09:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.05.2022 09:27

Dağder (Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık ve Osmangazi'ye Bağlı Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği) tarafından düzenlenen bayramlaşma danışığına genel kurul öncesi yoğun ilgi gösterdi dağ yöresi halkı…

Bursa’da yaşayan dağ ilçelerinden vatandaşların yanı sıra Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan’dan da vatandaşlar katıldı Dağder merkez binası önündeki danışığa..

Kimler vardı, kimler katıldı sorusundan önce kimler katılmadı sorusunu sormak gerekiyor bu törene…

Bayram öncesi planlanan bayramlaşma danışığı programı, belediye başkanları ve milletvekillerine tabi ki çok önceden bilgi verildi.

Hal böyle iken, dağ yöresi milletvekillerinden hiçbiri yoktu maalesef…

Dağ yöresine temsil eden AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, CHP Milletvekili Erkan Aydın (Meclis programı bahane edilerek telgraf göndermekle yetindi) ve İyi Parti Milletvekili İsmail Tatlıoğlu…

Gelmeyenler listesinde Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ve Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş da yer aldı.

Gecenin dağ yöresi tek belediye başkanı olarak katılan Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin protokolde yer aldı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Osmangazi ve Nilüfer Belediye Başkan Vekilleri, İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Deva Parti Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz katılırken, diğer parti il başkanları yerine vekil ya da temsilcileri katıldı.

Siyaset üstü bir kurum olarak görülmesine rağmen arada siyasetin karıştığı bir kurum Dağder…

Bayramlaşma danışığına Dağder Başkan adayları mevcut başkan Yaşar Türk, Erdal Kadir, Aydın Özdemir ve Av. Fazlı Seyis katıldı.

Anonslar yapılırken iki aday isme ilgi ve alkış uzun oldu.

Konuşma yapan Dağder Genel Başkanı Yaşar Türk, derneğin bazı troller tarafından sosyal medya üzerinden karıştırılmak istendiğini söyledi ve ekledi…

“Bizi kardeş derneğimiz Balgöç’ün duruma kimse düşürmek istemesin, başkalarına benzetmesinler. Dağder başkan adayları olarak danışıkta elele pozumuzu da vereceğiz, danışığımızı da oynayacağız…”

Dağder Genel Başkanı Yaşar Türk, proje ve hedeflerinden de bahsetti konuşmasında…

Ankara ve İstanbul’da yaşayan dağ yöresi insanları kucaklayacaklarını söyledi.

Gelen protokol üyelerine de birer selamlama konuşması verildi.

İyi Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, diğer adaylara da söz verilmesini istedi.

Dağder Başkan adayları Erdal Kadir, Aydın Özdemir ve Av. Fazlı Seyis’e konuşma verilmezken 4 başkan adayı karşılıklı danışık oynadılar…

Protokol üyelerinin de stres attığı danışık gecesi, eğlence ile devam etti.

Dağder seçimlerinde adayların birleşmesi ve tek güçlü adayın çıkması gerektiğini yazmıştık daha önceki yazımızda…

Bu konuyla ilgili bir siyasi parti il başkanı, 3 adayı bir araya getirerek birleşme önerisi yaptığı danışık kulislerinde konuşuldu. Bu görüşmeden bir sonuç çıkmadığı, adaylardan birinin birleşmeyi kabul etmediği de dillendiriliyor.

Hal böyle iken çekişmeye sahne olacak Dağder seçimlerinin güçlü bir aday listesiyle birleşmesini bir dağder üyesi olarak öneriyorum.

Güzel bir danışık gecesi oldu, emeği geçenleri tebrik ediyorum..

Sağlıklı ve esen kalın…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.