Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’da kimi ya da kimleri işaret edecek? Heyecan dorukta…

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2022 12:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2022 12:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa ziyareti ve mitingi öncesi kulisler de hareketlendi.

Bursa’da Gökdere Meydanı’nda yapacağı miting, bayram öncesine denk geldi.

Bayram öncesi Bursa ziyareti planlanmasının şifreleri neler?

Bursa, AK Parti’nin kalesi konumunda. Son seçimlerden buyana biraz ihmal edildiği düşünülse de bakanlar tarafından sıkça ablukaya alınan, boşluk bırakılmayan bir şehir oldu Bursa…

Muhalefet liderlerinin de sıkça ziyaret ettiği şehir olan Bursa, aslında Türkiye’nin siyasi aynası olarak vitrindeki yerini koruyor.

Bursa’dan yapılacak hamleler, domino taşlarının yerlerine oturması, satranç hamlelerinin doğru yapılabilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti önemli.

Bir yandan ekonomik süreç, diğer yandan siyasi hareketliliğin getirdiği ya da getirebileceği sonuçlar, AK Parti’nin Bursa üzerindeki hamlelerinin yansımalarını diğer şehirlerde de göreceği bir gerçek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa ziyaretinde ne yapacak? Kimlerle görüşecek? Kimlere omuz verecek? Kimleri öne çıkaracak?

Malum, önümüzde bir genel, bir de yerel seçim söz konusu.

Genel seçim ile ilgili takvim, her ne kadar Haziran 2023 takvimi vurgulansa da, Kasım 2022 erken genel seçim beklentisi de doğruluk payı açısından Ağustos ayının ilk haftası şekillenecek.

Şayet Temmuz ayında çıkarılması gereken kanun teklifleri TBMM’den sorunsuz geçerse (nitekim geçer), ekonomik hamleler karşılığını bulup düşüşe geçmeye başlarsa (Erdoğan bu konuda Şubat ayını işaret etmişti), şartlar istenilen seviyeye gelirse, Ağustos ayının ilk haftası erken seçim ilanı verilebilir.

Tabi bunlar siyasi kulislerin yorumu…

AK Parti kanadına göre ise, seçimler zamanında olacak.

AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, seçim takviminin Haziran 2023’te olacağını söyledi bir sohbetimizde…

Kasım ayında olma ihtimali konusunda kulislerin yorumunu hatırlattığımızda şuan durum bu demekle yetindi.

Diğer yandan AK Parti ve İyi Parti Genel Merkezleri tarafından il ve ilçe başkanlarına “Aday olacaksanız istifanızı verin” mesajlarının gittiği de söyleniyor.

Gelelim Bursa’ya…

Bursa’da neler yaşanacak 2 Temmuz Cumartesi günü…

Öncelikle…

Asgari ücret ile ilgili açıklamayı NATO dönüşü 30 Haziran’da yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, zam müjdesini Bursa’dan verebileceği kulislerde konuşuluyor.

Asgari Ücret ne kadar olacak?

Zamla ilgili çeşitli tahminler konuşuluyor. Benim görüşüm, 6 bin ile 6 bin 500 aralığında olabilir. Bu da ancak asgari ücret üzerinden alınan vergilerin düşürülmesi ile olur.

Gökdere mitinginde Bursalılara seslenecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, birkaç açılışı da buradan toplu olarak gerçekleştirmesi bekleniyor.

Askeri operasyon, ekonomi, fahiş fiyatlar ile ilgili açıklamalar yapması beklenen Erdoğan, Bursalıların nabzını da yoklaması öngörülüyor.

Diğer yandan…

Genel seçimlerde Bursa milletvekili aday listesi nasıl olacak?

Erdoğan, burada kimlere yakın olacak? Kimleri işaret edecek?

Erdoğan’a en yakın Bursalı şuanda eski İçişleri Bakanı Efkan Ala…

Beraberinde Davut Gürkan’a Efkan Ala’nın referansıyla güveniyor.

Milletvekili aday listesi ile ilgili sürprizler de yaşanabilir. Nitekim, AK Parti Bursa Milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla da görüşmesi bekleniyor Erdoğan’ın…

Ekstra olarak eski milletvekilleri ve eski belediye başkanlarıyla da görüşeceği, ona göre bir ağabey işaret edeceği de konuşuluyor.

Tabi ki, Davut Gürkan’ın il başkanlığında seçime gidilir. Lakin, karar verici ekibin başında kim olacaksa, liste ona göre planlanır.

Bursa’da kimler milletvekili olmak istiyor?

Kulislerde mevcut belediye başkanlarından 4’ü milletvekili olmak istersen, 3’ü Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için çalışıyor. Diğer belediye başkanları ise, mevcut koltuğunu koruma derdinde.

Bu isimleri şimdi açıklamanın etik olmadığını da düşünenlerdenim. Lakin, bu isimlerin kimler olduğunu siyaset camiası net bir şekilde biliyor.

Mevcut milletvekillerinden devam edecek olan sayısı bir elin parmaklarını geçmeyecek. Buna eminiz.

Yeni milletvekili adayları, mevcut belediye başkanlarından, STK, kamu kurum ve kuruluşlarından birileri ile mevcut AK Parti il yönetiminden bir ya da iki kişi olması bekleniyor.

Cumhur İttifakı’nda Büyükşehir adayı tabi ki AK Parti’den çıkacak. Ama bu aday isim, bir sivil toplum kuruluşu ya da kurum başkanlarından olmayacağını net bir şekilde ifade edebiliriz.

Genel seçim sonuçlarına göre aslında yerel seçimler de şekillenecek. Startın hemen akabinde seçilen milletvekilleri çerçevesinde verileceği kesin.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işaret edeceği isim ya da isimler, yapacağı özel görüşmeler ve bu görüşmelerin sürelerinde gizli…

Fotoğraf karesine iyi bakmak, süreci iyi okumak gerekiyor.

Sonuç olarak;

Dananın kuyruğu bu ziyarette kopacak. Genel seçim ve yerel seçimlerde Bursa’nın kaderi bu ziyarette belli olacak.

Bakalım taşların yeri değişecek mi?

Piyonlar vezir, atlar şah olacak mı?

Sağlıklı ve esen kalın…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.