Hava Durumu

CHP Bursa, Kılıçdaroğlu’na meydan okudu! Günah keçisi Osmangazi Belediyesi oldu

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2022 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2022 08:59

Gazeteci siyaset ilişkileri on yıllarca konuldu ülkemizde. Gazetecilik kimliğini doğru kullanan da oldu, olumsuz yönde kullanan da..

Gazeteci, medya nedir? Görevi nelerdir?

Gazeteci, baskılı, görsel ya da internet medyalarında yayınlanmak üzere toplum yararına haber üreten, doğruluğunu araştıran, toplumu doğru bilgilendirmek için bilgi toplayan, bu bilgileri çalıştığı kurum aracılığıyla kamuoyu ile paylaşan kişidir.

Medya ise, vatandaş ile yöneticiler arasında bir köprü görevi üstlenen, vatandaşın sorunlarını yöneticilere aktaran, yöneticilerin yaptığı hizmetleri, duyuruları vatandaşa aktaran kamusal bir görev üstlenen kurumdur.

Yapılan haber aslında bir mum gibidir. Kimilerini bazen ışığıyla aydınlatır, bazen de ateşi ile yakar.

Günümüzde gazetecilik farklı bir ivme kazandı. Gazeteci ve medyaların sayıları, internetin hızla büyümesi, teknolojinin gelişmesiyle on binleri geçti.

Mayıs ayında TBMM Genel Kurulu’na sunulacak olan internet gazeteciliği yasası, bu başıboşluğun önüne geçmesinde en büyük etken olacak.

Medyalar, reklamlarla ayakta duran kurumlardır. Toplum yararına haber alma, duyurma görevini en iyi şekilde yapabilmesi için ekonomik anlamda da güçlü olmak zorundadır.

Medyalar, muhabir, editör, grafiker, sosyal medya departmanlarındaki personelinin maaşlarını, SGK’larını ödemek zorunda.

Bunun için kamu kurum ve kuruluşlarından, firmalardan aldığı reklamlar, sayesinde gazetecilik yapabilmektedir.

Bu bağlamda belediyeler de, medyalara yaptıkları çalışmaları vatandaşa, Bursalılara duyurmak için reklam vererek destek oluyor.

Bu destek olmadığında medyaların ömrü kısıtlanmış olur. Çünkü, ekonomik geliri olmayan medyalar, bir süre sonra kapanır.

Ve…

Vatandaş, Bursa’da, Türkiye’de ne olup bittiğini öğrenemez. Belediyeler, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, yaptıkları çalışmaları ya da duyurmak istediklerini duyuracak bir medya bulamaz.

Hal böyle iken, geçtiğimiz günlerde Osmangazi Belediyesi’nin medyalara verdiği reklamlarla ilgili CHP Osmangazi Grup Sözcüsü ve Meclis Üyesi Sefa Yılmaz, kamuoyuna bir paylaşım yaptı.

Öncelikle CHP’nin medyalara karşı bu tutumunu anlamak mümkün değil.

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’nın seçildiği günden buyana medyalara karşı tutumu hep eleştiri konusu oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun medya özgürlüğü konusundaki tutumuna ters bir davranışta bulunarak adeta meydan okuyan CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca’yı ve Sefa Yılmaz’ı anlamak güç. CHP Genel Merkezi’nin anlayıp anlamadığı da kafalarda soru işareti bırakıyor.

CHP Osmangazi Grup Sözcüsü ve Meclis Üyesi Sefa Yılmaz da, anlaşılan İsmet Karaca’nın talimatıyla bu girişimde bulundu.

CHP Bursa’nın amacı medyaların kapısına kilit vurması mı? Kılıçdaroğlu ve CHP’nin basın özgürlüğü tezine ters düşmüyor mu? CHP Bursa, bu davranışıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na meydan mı okudu?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ve CHP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Sefa Yılmaz’a şunu da sormak lazım…

CHP’li Nilüfer Belediyesi, Mudanya Belediyesi ve Gemlik Belediyesi de medyalara reklam veriyor. Bu 3 belediyenin medyalara verdiği reklam bütçeleri neden kamuoyuyla CHP’li meclis üyeleri tarafından açıklanmıyor?

Belediyeler, yaptıkları hizmetleri ve duyuruları medyalara verdiği reklam ile kamuoyuyla paylaşır.

Bugün gelinen noktada, bu durum karşısında Osmangazi Belediyesi, medyalara verdiği reklamları kesme kararı aldı. Bunun peşinden diğer belediyeler de gelecektir.

Reklam desteği kesilen medyalar, işçi çıkarmak zorunda kalacak, küçülmeye gidecek ya da kapanacaktır.

CHP Bursa İl Başkanlığı’nın ve CHP Osmangazi Grup Sözcüsü ve Meclis Üyesi Sefa Yılmaz’ın ne yapmak istediği açık ve net ortadır.

Burada bir günah keçisi aranıyorsa, bu Osmangazi Belediyesi değil, CHP Bursa İl Başkanlığı ve CHP Osmangazi Grup Sözcüsü ve Meclis Üyesi Sefa Yılmaz’dır.

Kamuoyu, CHP Bursa İl Başkanlığı’nın yaptığı bu hatayı kara leke olarak tarihe not düşmüştür.

Medyalardan, meslektaşlarımızdan bu konuda duyarlı olunmasını, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Osmangazi Belediyesi’ne aynı duyarlılıkla yaklaşmaları gerektiğini düşünüyorum.

Bu vesileyle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sevdiklerinizle birlikte nice bayramlar temenni ediyorum.

Sağlıklı ve esen kalın…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.