Hava Durumu

Bursa’nın batısı bungalov cennetine dönüşüyor!

Yazının Giriş Tarihi: 20.06.2022 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.06.2022 08:55

Günlerden Mustafakemalpaşa…

Bursa’nın batısındaki en son ilçe…

İzmir yolu üzerinde, Balıkesir’e daha yakın, ancak Bursa sınırları içerisinde, tarım ve turizm açısından vazgeçilemeyecek, Bursa’nın 1 milyon 538 bin 763 kilometrekare ile yüzölçümü en büyük ilçesi…

Nüfusu resmi 101 bin 407.

Tarım arazileri açısından verimli topraklara sahip bir ilçe olan Mustafakemalpaşa, turizm ve tarım açısından şaha kalkıyor.

Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan, köşe yazarlarımız Hasan Boztürk ve Atilla Sağım ile birlikte Mustafakemalpaşa ilçesine çıkarma yaptık.

Son günlerde siyasi kavgalarıyla öne çıkan Mustafakemalpaşa ilçesinde neler olduğunu yerinde görmek, vatandaşın nabzını tutmak istedik.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile uzun süren bir sohbetin içinde bulduk kendimizi…

3 yıllık görev sürecinde yaptıklarını, kalan 2 yıl içerisinde neler yapmak istediğini anlattı Kanar…

Yeniden aday olacak mı?

Milletvekilliği adaylığı düşünüyor mu?

İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir ile arasındaki siyasi gerginlik şahsi mi?

Belediye bütçelerini nasıl değerlendirdi bu süreçte?

Tarım ve turizm konusunda neler yapıldı, yapılacak?

Spordaki tüm branşlardaki başarı neden futbolda gelmedi?

Tartışma konusu olan Öküzcü Merası nasıl satışa sunuldu?

Meclis’ten çıkartılan kararda ne vardı?

Tüm bu soruların yanıtı aradık Bursada Bugün ekibi olarak…

Doyurucu cevaplar aldık tabi ki…

Öküzcü Merası’nın satışıyla alaka Mehmet Kanar, arazinin Belediye Meclisi kararıyla geçirildiğini, kararda kapalı alan şartı ile, yani istihdama yönelik fabrika kurulması şartıyla bu satışın gerçekleşeceğini, elde edilecek gelirle belediye borçlarının ödenerek kalanı ile de belediye hizmetleri ve yatırımlarında kullanılacağını söyledi.

Mustafakemalpaşa Meydanı’nda karşılaştığımız İYİ Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Tevfik Demir ise, Öküzcü Merası’nın satışının istihdam üzerine olmadığını iddia etti.

Gerek Mehmet Kanar, gerekse Tevfik Demir, aralarındaki tartışmanın kişisel değil tamamen siyasi olduğuna vurgu yaptı.

Tarım ve turizm konusunda yapılan çalışmaları anlatan Başkan Kanar, yaban mersini başta olmak üzere belediye bünyesinde kurulan Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından birçok tarım yatırımı yapıldığını kaydetti.

Turizm ile ilgili konuşan Kanar…

“Harput Holding, Mustafakemalpaşa ilçemizde bulunan 100 dönümlük araziyi turizm amaçlı bakanlıktan satın aldı. Bu alana bungalov evler yapılacak. Termal sıcak sudan da faydalanılacak olan bungalov evler, ilçe turizmini canlandıracak…”

Evet…

Mustafakemalpaşa ilçesi bungalov cenneti haline dönüşüyor.

Aynı zamanda camping alanları ve karavan turizmi ile ilgili yapılacak yatırımlar da ilçenin turizm potansiyelini arttıracak.

TEKNOSAB’ın ilçeye faydalı olacağını da vurguladı Kanar…

“TEKNOSAB ile Bursa’nın batı kesimi hareketleniyor. Burada kurulan fabrikalarda çalışacak insanlar için en ideal yaşam alanı Mustafakemalpaşa ilçesi. Bu anlamda ilçemizin turizm açısından değerlendirilmesini istiyoruz. Bahçeli, planlı konutlarla ilçemizin turizm değeri de artacaktır. Suuçtu Şelalesi, Türkiye’nin dört bir yanından yerli turistlerin uğrak yeri haline geldi. Umuyoruz, ilçemiz turizm ve tarım anlamında önümüzdeki süreçte şaha kalkacak…”

Bursa ve Mustafakemalpaşa için umut verici açıklamalar geldi Mehmet Kanar’dan…

Siyasi kavgalar yerine birlik ve beraberlik için ilçenin kalkınması için çalışmak, katkı koymak hem ilçe hem Bursa için daha verimli olacaktır.

Sağlıklı ve esen kalın…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.