Hava Durumu

Bursa’da hastanelerde sorun mu var? Gece taksiciler hasta yerine kimleri taşıyor?

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2021 09:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2021 09:54

Bursa’da sağlık sektöründe önemli adımlar atıldı. Bazı konular tabi ki tartışmaya müsait.

Bursa Şehir Hastanesi, görkemi, ihtişamı ve hizmetiyle parmak ısırtıyor. Burada tek sorun, metronun ulaşmaması.

Metro ile ilgili adımların hızla atılması gerekiyor.

Acemler’e yapılan hastane inşaatı da devam ediyor. Acemler’de stadın yanına hastane yapılması akıllarda soru işareti bırakıyor.

Acemler’de trafik sorunu, maç günleri artarken hastanenin oluşturacağı trafiği de eklersek, bu bölgede ciddi bir sorun teşkil edecek gibi gözüküyor.

Bu konuda kamuoyunda önemli tartışmalar yaşandı ama sonucu değiştirmiyor.

Sağlık konusunda bir diğer konu ise, bazı hastanelerin kapatılması, Şehir Hastanesi bünyesine katılması, merkezde kalan hastanelerin hasta bakımları konusu..

Çekirge Devlet Hastanesi, nedense bir türlü skandallardan, tartışmalardan ve hasta şikayetlerinden kurtulamadı.

 

Okuyucularımızdan birinin bize ilettiği konuyu sizlerle paylaşıyorum.

“Merhaba Mesut bey. Dün gece çocuğumu mide bulantısı ve ağrısı sebebiyle gece 3 civarı hastaneye götürmek zorunda kaldı. Çünkü, 3 de istifra etmişti. En yakın Çekirge Devlet Hastanesi’ne götürmek için taksi aradım. Bana yakın 4 taksi durağı da telefonlara cevap vermedi. Hasta çocuğumla birlikte ana caddeye indim. İçi boş olmasına rağmen taksiler durmadı. Yaklaşık yarım saat taksilerin durup bizi almasını bekledim.

Sonra bir taksi yolcu indirdikten sonra bizi aldı. Taksiciye, ‘Neden bu taksiler boş olmasına rağmen bizi almadılar?’ diye sordum.

Taksici, ‘O taksiler pavyondan insan taşıyorlar. Daha iyi paralar alıyorlar. O yüzden taksi duraklarında gece 2 ile 6 arası taksi bulamazsın’ dedi.

Çekirge Devlet Hastanesi’ne gelerek acilden giriş yapmaya çalıştım. İlk müracaatta olan görevli yerinde yoktu. 20 dakika görevlinin gelmesini bekledim. Görevli, ‘Biz 18 yaş altı çocuk kaydı alamıyoruz. Sarı alana gidin’ dedi.

Sarı alana gittiğimizde, hastalarla ilgilenen bir kişi dahi yoktu. Herkes kendi deryasında. Çocuğumu sedyeye yatırdım ve doktor aradım. Acil doktoru, ‘Biz 18 yaş altı çocuklara bakmıyoruz. Bursa Şehir Hastanesi’ne ya da Dört Çelik Çocuk Hastanesi’ne gidebilirsiniz’ dedi.

‘Doktor hanım, çocuğumun acil durumu var. 1 saattir yollardayım. Siz şehrin bir ucuna çocuğu götürün diyorsunuz. Bir muayene etseniz’ dedim.

Doktor, ‘Bu il Sağlık Müdürlüğü’nün emri. Bu emrin dışına çıkamıyoruz. Burada çocuk doktoru yok. 18 yaş altı çocuk hastalara bakmıyoruz’ dedi.

‘Ölüyor olsak da mı bakmayacaksınız’ diyerek tepkimi gösterdim. Bu konuyu kaleme alırsanız sevinirim. İyi çalışmalar…”

 

Vatandaşın yazdıkları harfiyen böyle.

Bursa sağlık sektöründe neler oluyor?

Devlet hastanelerinde acile gelen hastalar neden geri çevriliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Devlet ya da özel hastanelerin acil servislerine gelen hastalar, ücretsiz bakılacak ve geri çevrilmeyecek” talimatı devlet hastanelerinde hiçe mi sayılıyor?

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz ve Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Kemal Kaya bu konuda ne açıklama yapacak?

 

Taksicilere ne demeli?

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası, taksicilerle ilgili ne yapıyor?

Bu oda denetim yapmıyor mu?

Gece taksicileri sadece pavyonlara mı çalışıyor?

Vatandaşın, Bursalıların sesine kulak verecek yok mu?

Yoksa vatandaş kendi başının çaresine mi bakacak?

Sağlıklı ve esen kalın..

 

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.