Hava Durumu

Bu açıklamalar çok konuşulacak! Milletvekili net konuştu; Ekonomik kriz, EYT, seçim, terör örgütü…

Yazının Giriş Tarihi: 11.06.2022 11:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.06.2022 12:00

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın…

Aynı zamanda TBMM Çevre Komisyonu Başkanvekili.

Siirt-Fersaf köyündeki 'Ağaçlı Türbe' olarak bilinen türbesi bulunan Şeyh Muhammed El-Hazin'in torunu…

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı taşra teşkilatlarının çeşitli kademelerinde görev yaptı. Sakarya, Bursa Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Bursa İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcılığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Meclis’te uzun bir süre sohbet ettik Muhammet Müfit Aydın ile…

Ekonomik kriz, EYT, seçim, ittifaklar, terör örgütü, sınır ötesi operasyonlar…

Ekonomik krizin dünyada da yaşandığına dikkat çekti Aydın…

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017’de ekonomik kriz teğet geçecek demişti.

Şuanda hem pandemiden kaynaklanan hem de dolardan, dövizden kaynaklanan ciddi sıkıntılar ülkemizde yaşanıyor. Biz var olan bir sıkıntıyı yok gibi gösterme lüksüne sahip değiliz. Mevcudu kabul edeceğiz ama çözüm yolları ile alakalıda bir şey yapmamız lazım.

Dünyada hiçbir kriz yok, Türkiye’de 2001 yılında bir kriz oldu. Kriz neydi? bir kitapçık fırlatıldı ve bir gecede Türkiye yüzde yüz yirmi artış gösterdi, beş liradan on iki liraya çıktı.

Bir gecede şimdi böyle bir şey olmamasına rağmen, yani dış bir etken olmamasına rağmen Türkiye’nin daha önceki ekonomik kırılganlığı korkunç boyutlardaydı. 2002 seçimlerine giderken partiler kendi keyifleri ile hareket etmediler. Niçin?

Baktılar ki Türkiye de uçuruma gidiyor, ülke uçuruma gidiyor ve böyle bir karar aldılar. Memur ve işçilerin maaşı ödenemiyor, esnaf gidiyor yazar kasayı Başbakan’ın önüne atıyordu. Şimdi bu dönemde bir kıyamet kopuyor, dünyada kıyamet kopuyor. Enflasyonun sıfır olduğu ülkeler Fransa, Macaristan, Suudi Arabistan’da birden on kat yükselmiş. Ülkemizde şuan enflasyon yüksektir, doğrudur, ama bir Almanya gibi on katı kadar yükselmedi…”

Türkiye’nin bunu düzeltme imkanına sahip olduğunu, ayaklarının üzerinde durmasını becerdiklerini söyledi Aydın ve konuyu dünya gündemine getirdi…

“Şu anki sıkıntılarımız bay pass edilebilecek, çözülebilecek imkan dahilinde sıkıntılardır. Bizim en büyük sorunumuz, birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gereklidir. Etrafımızda Avrupa ülkelerinden kimse yok. Bizim komşularımız Fransa, Almanya, Danimarka değil. Suriye, Irak, Ermenistan, Yunanistan problem mi? Hepsi problem. Komşularımızla problem yaşıyoruz. Dünyada PKK’yı alenen destekleyen bir Amerika var. PKK’yı destekleyen, FETÖ’ya kucak açan bir Avrupa var. Tüm bunlara rağmen biz ayağımızın üzerinde durabiliyorsak bu çok manalı bir şey. Biz bayrağımızı, bağımsızlığımızı kaybetmiyoruz. FETÖ başarılı olsaydı, Türkiye en az 3 parçaya bölünürdü. Bir taraftan Suriye, diğer taraftan Ermenistan, bir bölümü Kürdistan diye adlandırdıkları PKK bir taraftan…”

Muhalefete de sert tepki gösterdi Muhammet Müfit Aydın…

“Osmanlı’nın yıkılmasıyla 42 tane ülke oluştu. Tarihimizi geçmişimizi unutursak bir şey başaramayız. Sultan Abdülhamit’ten sonra herkes ‘biz ne yanlış yaptık’ dedi. Herkes pişman olmuştu ve iş işten geçmişti. Elmalı Hamdi, ‘Ben yıllarda vicdan azabıyla yaşadım. Nasıl kurtulacağım?’ diyor. Biz sonrasını hiç düşünmedik. ‘Abdülhamit gitsin de ne olursa olsun’ dedik. Ülke paramparça oldu. Şimdi de muhalefetin tek odaklandığı şey, ‘Erdoğan gitsin, ne olursa olsun’. Erdoğan gitsin de senin alternatifin ne? Birşeyin var mı ortada.

Bir projeye karşı geliyorsun, bu normaldir. Ama buna karşıyım ama bu böyle olsun dersin. Osmangazi Köprüsü’nü, İzmir İstanbul otoyolu, Çanakkale köprüsü fena mı oldu? Devletin bir kuruş harcamadan yapıldı bu yatırımlar.

Havaalanından devletin aylık 25 milyon geliri var, bir kuruş harcamadan yapıldı.

Türkiye, 1999 depremini yaşadığında bakanlık sus pus oturuyordu. Hiçbir şey yapmadan. Van’da deprem oldu, 1 yılda Van’ı Paris gibi yaptık. Bunlar önemli kazanımlar.

Tek bir şeyimiz var, birlik beraberlik içinde olacağız. Ülkemizin bayrağına, birliğine, kardeşliğine sahip çıkacağız. Sen muhalefet olarak bizi yabancı ülkelere şikayet ediyorsun. Dünyada liderleri sıralarsanız ilk sıradayız. Rusya ile Ukrayna arasında konuşan bir lider var. O da Recep Tayyip Erdoğan…”

Terör Örgütü PKK’nın Amerika’nın taşeronu olduğuna vurgu yapan Aydın, PKK’nın kürtlerle alakasının olmadığına dikkat çekti..

“Osmanlı döneminde 22 milyon km2’de olan toprağımız, 780 bin metrekareye düşmüş. Bu toprağı bile fazla görüyorlar, PKK’yı buraya sokacağız diyorlar. Sen bu kadar Kürt sevicisin. O zaman bunları sen al kendi ülkene. Nasıl barındıracaksan barındır. Bizim 600 yıldır kürtlerle bir sorunumuz olmamış ki, Çanakkale Savaşı en güzel örnek. Birlik beraberliği bozarsanız Amerika taşeron üretir. PKK bir taşerondur. PKK’nın Kürtlerle bir alakası yok. Ben o bölgede yaşayan bir insanım. Zerre kadar kürt hakkını savunduklarını ben mecliste görmedim. 7 Haziran 2015 yılından itibaren ülkede değişik bir siyasi konjektör ortaya çıktı. HDP Genel Başkanı o seçimlerde 81 milletvekili çıkardı. O gün o siyasi konjektörü iyi tahlil edebilseydi bugün 150 milletvekili olurdu. Trabzon’dan, Muğla’dan oy aldı. Terör örgütü PKK yüzünden şehit haberleri alıyoruz. İyi Parti’de birkaç milletvekili hariç, genel başkanları da dahil olmak üzere hiç kimse PKK’yı terör örgütü olarak görmüyor…”

Seçimlerin zamanında yapılacağını da belirten Aydın…

“2023 seçimlerinde herkes şapkasını önüne koyup, ‘Kardeşim bugüne kadar bu adamlar, olmayan alt yapıyı yaptılar. Çok iyi düşünmek zorundayız. Bu işi başaracak tek parti var, o da AK Parti. İstanbul’da gördük. Proje şubesinde çalışan yeğenim var. Ekrem İmamoğlu geldiğinden buyana tek bir tane proje yapmadık diyor. Daha önce hergün bir proje üretmek zorundaydık. Milletimizin bunu görmesi, bilmesi lazım. Seçimler nasip olursa Haziran 2023 yılında olacak. Seçime gitmemiz gereken olağanüstü bir hadise yok. Ama, sorunların çözülebileceği tek masa var o da AK Parti masası.

Muhalefete diyoruz, gelin birlikte bir anayasa yapalım. Hiçbir şey yapılamazsa bile 100 maddenin 20’sini birlikte çıkaralım…”

Enflasyon, EYT, fahiş fiyatlar…

“Fahiş fiyatlar konusunda, adam zamlı bir ürün almadan zam gelecekmiş gibi fiyat arttırıyor. Denetim eksikliklerimiz vardı. Bu da yasanın boşluklarından kaynaklıydı. Bu yasa maddelerini süratle çıkartıyoruz. 3600 ek gösterge herkese verildi, bu iş bitti. EYT konusu masamızda. Bu sorunu da çözmeye çalışıyoruz.

Türkiye’de bir pasta var, herkesin eşit bir şekilde yararlanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bir gruba eğer pastanın yüzde 80’ini verirsek, 20’sini de bütün ülkeye dağıtırsak burada adalet olmaz. EYT’deki sorun bu. EYT zamanında bir yasa çıkartılmış, yanlış çıkarılmış. Dünyanın hiçbir yerinde 65 yaşın altında bir emeklilik yok, bizde 40 yaşında insanları emekli ediyorduk. Almanya şuanda emeklilikte 69’u konuşuyor. Bunu doğru bir şekilde tespit edip doğru yol almak lazım.

40 yıl önce Bitlis’te bir tane otomobil vardı. Şimdi herkesin evinde 2-3 tane otomobil var. Şükretmemiz azalmış. Şükretmeyi unutuyoruz. Şimdi evde kimse yemek yemiyor. Getir-götürler oluştur. İnsanların evine yemek geliyor. Çok ciddi bir israf yapıyoruz. Ankara’da en lüks lokantada yemek yemek için sıra bekliyorsun, kuyruğa giriyorsun. Oradan çıkan adam ‘ya ben mahvoldum’ diyor. Sofrada 6 çeşit yemek var. 5 çeşit geldiğinde çocuk ‘anne-baba evde yemek yok’ diyor…”

Sohbetimizin sonunda yine muhalefete yüklendi Aydın…

“Kimse Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi satıyor diyemez. Kimse Recep Tayyip Erdoğan, dünyada ülkeyi satıyor diyemez. Muhalefet, biz bir açığını bulup Erdoğan’ı düşürebilir miyiz ‘ diye bakıyor.

Bizde Allah korkusu var, millet ve insan sevgisi var. Eşrefi mahlukat olarak yaratılan insana inancı ne olursa olsun saygı duymak zorundasın…”

Muhammet Müfit Aydın’ın açıklamaları böyleydi.

Muhalefet kanadından bu açıklamalara ne cevap gelecek?

Merakla bekliyoruz…

Sağlıklı ve esen kalın…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.