Hava Durumu

Ankara’da isimler havada uçuşuyor! Kabineye kimler girecek?

Yazının Giriş Tarihi: 02.06.2023 16:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.06.2023 16:49

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası Recep Tayyip Erdoğan’ın kazandığı zaferin sonrasında Ankara kulisleri hareketlendi.

Bir yandan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde yer alacak isimler, diğer yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine geçebilecek isimler Ankara’nın gündeminde ilk sıralarda yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ile ilgili, Recep Tayyip Erdoğan’ın son kabine toplantısında yeni bakanlarla yola devam edeceği mesajı verdiği bilgileri dolaşıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine ile ilgili MHP Lideri Devlet Bahçeli ile de istişare ettiği, kabinede yer alacak isimleri cumartesi günü açıklaması bekleniyor.

Kabinede ilk mevki Cumhurbaşkanı Yardımcıları…

Bu konuda Sinan Oğan, Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş’un isimlerine kesin gözüyle bakılıyor.

Meclis Başkanlığı’na Fuat Oktay, Dışişleri Bakanlığı’na İbrahim Kalın, İçişleri Bakanlığı’na Hakan Fidan isimlerinin getirileceği bilgileri ağır basıyor.

Ümit Dündar’ın Milli Savunma Bakanı, Mustafa Şentop’un Adalet Bakanlığı, Berat Albayrak’ın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı, Bülent Turan’ın ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev verileceği gelen bilgiler arasında.

Yine…

Kültür ve Turizm Bakanı Mustafa Destici, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Necdet Ünüvar, Gençlik ve Spor Bakanı Hamza Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı Akif Balta, Sanayi Bilim ve Teknoloji Bakanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ya da İsmail Demir, Ticaret Bakanı Vedat Demiröz, Ulaştırma Haberleşme Altyapı Bakanı Ömer Fatih Sayan, Afet İşleri Bakanı Ali İhsan Yavuz, Göç İşleri Bakanı Hakan Çavuşoğlu isimlerinin getirileceği kulis bilgilerinde yer alıyor.

Diğer yandan…

CHP Genel Merkezi’nde ciddi bir hareketlilik var.

CHP’nin Temmuz ayında yapacağı Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olacağını yakın çevresine söylemesi üzerine parti içi muhalif kanattan sesler yükselmeye başladı.

İlk açıklama Bolu Belediye Başkanı Tanju Özkan’dan gelmişti.

Aday isimler arasında en çok destek bulan Ekrem İmamoğlu oldu.

İmamoğlu, yakın çevresine “Kılıçdaroğlu aday olursa ben çıkmam” dediği ancak parti içi yoğun baskının yapıldığı belirtiliyor.

Yine Özgür Özel, Gürsel Tekin, Mehmet Sevigen ve İlhan Cihaner isimleri de CHP Genel Başkanlığı için geçiyor.

Bakalım süreç neler getirecek?

Sağlıklı ve esen kalın…

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.