Hava Durumu

TBMM sağlıkta şiddet için olağanüstü toplanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi, yarınki olağanüstü toplantıya hazırlanıyor. 200 milletvekili salonda bulunursa sağlıkta şiddet görüşülecek.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2022 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2022 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
TBMM sağlıkta şiddet için olağanüstü toplanacak

ANKARA (İGFA) - Hatırlanacağı gibi önceki hafta CHP, 120 imzayla TBMM Başkanlığına başvurarak, TBMM Genel Kurulunun olağanüstü toplantıya çağrılmasını istemişti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da başvuru uyarınca Genel Kurulu 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

 AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, olağanüstü toplantı çağrısına katılmayacaklarını belirterek, "Yürüttüğümüz çözüm faaliyetlerinin siyasi istismar ve şov aracı haline getirilmesine müsaade etmeyeceğiz" dedi.

MHP, BBP ve HDP de olağanüstü toplantıya katılmayacak.

İYİ Parti ise toplantıya katılacağını duyurdu. Onlara 2 milletvekili bulunan Memleket Partisi ile 4 sandalyesi bulunan Türkiye İşçi Partisi destek verecek. 4 partinin toplam sandalye sayısı 177'ye ulaşıyor. Bu nedenle Meclis'in toplanması mümkün görünmüyor. CHP ise olağanüstü toplantı için umudunu koruyor.  

AK Parti, o gün Meclis'te gereken çoğunluk sağlanırsa oturuma katılacak. Eğer 200 milletvekili salonda olmazsa toplantı yapılamadan genel kurul dağılacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.