Hava Durumu

Bilecik Pazaryeri'nde Kaymakam Altay muhtarlar ile bir araya geldi

Bilecik’in Pazaryeri Kaymakamı Ferhat Altay ilçede görev yapan muhtar ile bir araya gelerek muhtarların taleplerini dinledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bilecik Pazaryeri'nde Kaymakam Altay muhtarlar ile bir araya geldi

Pazaryeri Gündem / BİLECİK İGFA) - Pazaryeri Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda muhtarları ağırlayan Kaymakam Altay, muhtarların köylerinde bulunan istek taleplerini dinledi.

Şehirlerden gelerek yaz aylarını köylerinde geçirmek isteyen vatandaşların evlerinin bahçelerinde sebze ektiğinden dolayı bazı köylerde susuzluk sıkıntısı çekildiğini vurgulayan kaymakam Altay, muhtarlara uyarılarda bulunarak köylü vatandaşların genel ve temel ihtiyaçlar dışında aşırı su tüketmemeleri konusunda bilgilendirilmesini istedi.

Muhtarlara uyarılarda bulunan Kaymakam Altay, orman köylerinde ormanlık alanlarda izinsiz ve kaçak ağaç, odun kesiminin yapılmamasını her türlü olumsuzluk halinde Jandarma’ya Orman İşletme Şefliğine bildirmeleri gerektiğini vurguladı.

İlçenin başlıca geçim kaynağının çiftçilik olduğunu belirten Kaymakam Altay, çiftçilerin kullandıkları traktörlerde çakar ışık, römorklarında ise muhakkak reflektör ve aydınlatma bulundurulması konusunda muhtarlardan köylerinde bulunan traktör sürücülerine hatırlatma yapmalarını istedi.

Traktör kazaları sonucu yaralanma ve ölümlü kazalara değinen Kaymakam Altay, traktör devrilmeleri sonucunda birçok sürücünün hayatını kaybettiğini veya ağır yaralandığını söyleyerek, traktör kazalarında ölümleri ve yaralanmaları en aza indirmek adına traktör sahiplerinin muhakkak ROPS demirini taktırmaları istedi.

Toplantıya muhtarlar ve Kaymakam Ferhat Altay’ın yanı sıra Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, İlçe Jandarma Komutanı Recep Kuş, İlçe Emniyet Amiri Vekili Emrah Turan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Zehra Armağan,  İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serdar Sert’te katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.