Hava Durumu

Siyasette sıcak günler öncesi

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2022 11:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 11:24

2023 yılının haziran ayında yada en fazla hazirandan birkaç ay önce yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçiminin nasıl ve hangi şartlarda yapılacağı ile ilgili cumhur ittifakı paydaşlarının
TBMM’ye gönderdiği taleplerin kabul edilmesi sonucu ortaya yeni ve bambaşka bir tablo çıkmış oldu.

Seçmen şu ara Cumhur ittifakı paydaşlarından çok millet ittifakı bileşenlerinin nasıl hareket edeceği ile daha çok ilgili bu yüzden şu ara tüm projeksiyonlar millet ittifakının üzerinde.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminin zamanında yani 2023 yılının haziran ayında yapılacak seçime artık son günlerini yaşadığımız mart ayını saymazsak tam tamına 14 ay kaldı.

Normal şartlarda CHP ve İYİ Partinin önümüzdeki aylardan itibaren Kurultay yapacakları konuşuluyordu ancak hafta sonu her iki partinin genel merkezlerindeki yöneticiler ile yaptığımız görüşmelerde CHP’nin de İYİ Partinin de Kurultay yapmayacaklarını belli başlı yani kafa ağrıtmayacak birkaç değişiklikle seçime hazırlanacakları intibaını edindik.

Takip edenler hatırlayacaktır CHP genel başkanı Kemal Kılıçtaroğlu Antalya toplantısının bitiminde teşkilatların daha iyi çalışması gerektiğini , vasatın altında kalan teşkilatların yenileneceğini bu şekildeki çalışmanın da partiye güç kazandıracağını çok net bir şekilde ifade etti.

CHP’nin takip edeceği netleşen bu “seçime kadar teşkilatların güçlendirilmesi” formülünün başta İYİ parti olmak üzere Millet ittifakı bünyesindeki tüm partilerde de hayata geçebileceğini düşünüyoruz.

Bu ifadelerin açıklaması şudur : Millet ittifakına mensup siyasi partilerde artık kongre yapmak gibi bir sebeplerinin ortadan kalkması sonucu birkaç gün sonra karşılayacağımız ramazan ayında yada Ramazan bayramı sonrasında Genel merkezlerden “ Seçmenin talebine cevap veremeyen, Parti genel merkezlerin hızına yetişemeyen il-ilçe-belde teşkilatları görevden alınsın, yerine görevini daha iyi yapabilecek yönetimler oluşturulsun.” talimatı gelebilir.

Burada siyaset ile uğraşanlar “görevde bulunan il-ilçe-belde teşkilatları görevden alınırsa küsüp başka partilere gidebilirler” şeklinde bir endişe duyabilirler ancak şu aşamada her iki ittifaka mensup partilerin iktidara gelme ihtimali son derece yüksek olduğundan şartlar ne olursa olsun öyle kamuoyunda “vay be” dedirtecek blok istifaların olmayacağını çok net bir şekilde biliyoruz.

Son derece sert bir kış mevsimi geçirdik ancak havalar son birkaç gündür fena değil her gün biraz daha sıcaklık yükseliyor, Eskiler “çok sert geçen kışlardan sonra gelen yaz mevsiminde havalar çok sıcak olur” fikrinde birleşirler.

2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçiminde kazananın kıl payı kaybedeninde yine kılmayı rakamlar ile belli olacağı bir seçim atmosferinde hiçbir partinin genel merkezi “uyuşuk” teşkilatlar istemez.

Bu yüzden “merhaba” demeye hazırlandığımız yaz mevsiminin çıkaracağı ateşin siyasi partilerin il-ilçe ve belde yönetimlerini yakıp kavuracağını bilmek için müneccim olmaya gerek bulunmadığını söylüyoruz.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimin burun farkı ile nefes nefese kazanılacağı bir atmosferde hiçbir partinin genel merkezi “babasının oğlu olsa” il-ilçe-belde teşkilatlarının gözünün yaşına bakmaz.

Müsamahanın bedelinin bu kadar yüksek olacağı bir başka seçim göreceğimizi tahmin etmiyoruz.

“Ölüm kalım mücadelesi” denilen nokta da bu olsa gerek..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.