Hava Durumu

Siyaset ateşi

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2022 12:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2022 12:45

2023 yılında yani yaklaşık 10 ay sonra yapılacak olan seçim tarihi yaklaştıkça partiler arasında en üst noktaya tırmanan“siyaset ateşi” bıraksanız herkesi yakıp kül edecek noktaya gelmiş durumda.

2023 yılının haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimine bir yıl kaldı. Son birkaç haftadır “Seçim 2023 yılının Haziran ayının yerine içerisinde bulunduğumuz 2022 yılının Kasım ayında yapılacak” söylemleri iyiden iyiye artmış olsa da son kararı yine siyaset makamı vereceğinden bizde bir seçmen olarak bekleme noktasındayız.

Dikkat edilirse seçimlere yaklaştığımız her gün siyaseten zaten oldum olası var olan gerginlikte her an biraz daha yukarılara doğru inanılmaz bir şekilde tırmanış gösteriyor.

Normal şekilde hepimizin tüm hayatımızı ilgilendiren problemlere kafa yormamız, hayatımızı zorlaştıran faaliyetler ile ilgili yöneticilerimizi uyarmamız bizim faydamıza olan çalışmalar noktasında da teşekkür etmemiz gerekiyor.

Belki coğrafyanın genel yapısından belki de siyaseti her şeyin üzerinde gördüğümüzden olsa gerek bir türlü hayatımızı ilgilendiren problemlere eğilemiyor tüm olup biteni siyasete dayandırmakta hiç bir sorun görmüyoruz.

İşin kötü tarafı son dönemlerde siyaseten hayatımıza giren gerginlik dolayısı ile artık en yakınımızdaki dostlarımızla arkadaşlarımızla hatta akrabalarımız ile hiçbir konuyu konuşamıyoruz derdimizi anlatamıyoruz kendimizi bir anda ne işe yaradığını bilmediğimiz büyük tartışmalar içerisinde buluyoruz.

Bu durum bir anda “Partime yada partimin liderine tek bir olumsuz ifade kullanan ile kavga ederim" noktasına kadar gelmiş durumda, Var olan problemler karşısında sadece ve sadece kendi düşündüğünün doğru olduğuna iman eden milyonlarca insanın burnundan soluduğu son derece kötü ve tehlikeli bir süreci yaşıyoruz.

Muhtemelen içerisinde bulunduğumuz ve bir türlü baş edemediğimiz ekonomik sorunları sadece ve sadece kavga ederek, yüksek tona tartışarak çözebileceğimize ve haklı çıkacağımıza inandığımızdan olsa gerek karşı tarafın ne dediğine asla kulak asmıyoruz, asmak istemiyoruz.

Bu gerginliğin ve kavga ortamının hiç kimseye faydası yok. Çok partili siyasi hayata geçtiğimiz günden itibaren seçmen çok sayıda partiyi iktidara getirdi. Çok sayıda lideri Başbakan, Cumhurbaşkanı yaptı bundan sonrada seçmen yine sandık başına giderek tercihini yapacak.

Sakin olmak lazım!

Gerginlikten uzak durmak lazım!

Seçmenin şaşmaz engin sağ duyusuna inanmak güvenmek lazım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.