Hava Durumu

Politize olmak

Yazının Giriş Tarihi: 28.03.2023 09:36
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.03.2023 09:36

Türkiye 14 Mayıs Pazar günü her siyasi parti için son derece önemli bir seçime girecek.

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacaklar ile ilgili süreç tamamlandı. Partilerinin aday gösterdiği 2 isim ile birlikte yüz bin imza toplayan diğer iki isim Cumhurbaşkanı olabilmek için yarışacaklar.

Diğer taraftan TBMM’de görev yapacak 600 milletvekilliği için olağanüstü bir mücadele içerisinde giren partilerin tamamı sahaya sürdükleri milletvekili aday adayları ile birlikte “bu yarışta bizde varız” mesajını vererek etkili olmaya çalışıyorlar.

Bizde son birkaç gündür aday adayları ile birlikte sahadayız, Her ne kadar Ramazan ayı içerisinde olsakta öğlenden sonra iftara kadar olan zaman dilimi ile iftardan sahura kadar olan süre içerisinde aday adayları seçmene “merhaba” demek adına çaba sarf ediyorlar.

Pek çok noktadan masa başı ısmarlama haber yapılıp toplum ve buna bağlı olarak seçmen belli bir yöne kanalize edilmek istense bilse sahaya  indiğinizde seçmen ile karşı karşıya geldiğinizde olup biteni son derece çıplak bir gözle görme imkanınız oluyor.

Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde biz seçmenin son derece politize olduğunu sempati duydukları siyasi partilerin üst düzey yöneticilerinin söylemlerini anında hafızalarında depoladıkları çıplak bir göz ile görülebiliyor.

Böylesi seçime çok az bir zaman kala ziyaret için gelen siyasetçileri gören seçmen kendi dünya görüşüne ters gelen bir siyasi partinin temsilcisini gördüğü anda günler öncesinden biriktirdiği söylemin ilk cümlesi olan “Bizi seçimden seçime hatırlayanlar ile işimiz olmaz” diyerek daha ilk andan itibaren tavrını net bir şekilde ortaya koymaktan geri kalmıyor.

İşin kötü tarafı bu kadar politize olunan bir süreçte nezaketin ve misafirperverliğinde yerinde yeller estiğini üzülerek müşahade ediyoruz, Milletvekili aday adayları ile birlikte dolaşanların verdikleri  broşürleri ellerinin tersi ile itenler, “Sakın benim iş yerimde fotoğraf çekmeyin” diyenlere çok bol miktarda rastlanıyor.

Normal şartlarda haneye gelen misafirlere “merhaba” demek onları güler yüzle karşılamak oy versin vermesin hoş bir şekilde geldikleri gibi uğurlamak gibi hasletlerimiz varken son derece asabi bir dil kullanmak galiba 2018 yıllında yapılan seçimden ile birlikte bizi sarıp sarmalayan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrasında meydana geldi.

Toplumun bu kadar politize olması, yolda her karşılaştığınız insanın kendisini siyaset bilimci olarak görmesi, kendisine göre rakip gördüğü siyasi partinin temsilcisinin bileğini bükebilmek adına çaba göstermesi bizi biz yapan değerleri de yerle yeksan ediyor

Temennimiz Ramazan ayının getirdiği sakinlikle bu seçim sürecinin sevgi ve hoşgörü ile devam etmesi ve sonlanması, Siyasetin hayatımızdan tamamen çıkması mümkün değil ancak bu kadar politize olmanın da beraberinde sıkıntılı bir süreç getirdiği muhakkak.

Temennimiz seçimin bitmesi ancak dostluğun, arkadaşlığın, kardeşliğin devam etmesi.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.