Hava Durumu

İYİ Parti'nin oyu ne kadar?

Yazının Giriş Tarihi: 02.09.2022 09:31
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.09.2022 09:31

25 Ekim 2017 tarihinde Meral Akşener’in genel başkanlığında siyasete “Merhaba” diyen İYİ Partinin yolculuğu o gün bu gündür önüne konulan bin bir türlü engele rağmen aralıksız bir şekilde devam ediyor.

2018 tarihinde yapılan genel seçimde Cumhurbaşkanı adayı olan Meral Akşener Cumhurbaşkanı seçilemedi ancak partisi TBMM’de grup  temsil edilmeye başladı.

31 mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde CHP ile yapılan ittifak sonucunda başta İstanbul-Ankara-Adana-Mersin-Antalya olmak üzere uzun yıllardır AK Partili başkanlar tarafından yöneltilen çok sayıda belediye millet ittifakının adayları tarafından kazanıldı.

Bundan sekiz ay sonra yani 2023 yılının haziran ayında Türkiye son derece önemli bir seçime gidecek seçmen sabah saatlerinden itibaren bir sandıkta Cumhurbaşkanı adayları için oy verecekken aynı anda TBMM’de temsil edilecek 600 milletvekilini de seçmek için oy kullanacak.

2023 yılının haziran ayında yada daha erken yapılacak bir seçimde tüm siyasi partilerin alacağı oylar merak ediliyor ancak İYİ partinin oy oranının ne kadar olacağı galiba en çok merak edilen mesele.

2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Meral Akşener yüzde 7.33 oy alırken İYİ parti 44 milletvekili ile TBMM’de yer almayı başarmıştı.

Türkiye’nin kaderini tayin edecek seçime sekiz ay kala kamuoyunun yakından tanıdığı araştırma şirketleri sürekli saha araştırmaları yaparak seçmen tercihi ile ilgili neticeleri yayınlıyorlar.

Araştırma yapan kurumları takip ettiğimizde İYİ partiye en sert şekilde karşı olanların bile oy oranını yüzde 16’dan aşağıda gösteremedikleri gibi bir gerçek ortaya çıkıyor.

Pek çok araştırma şirketi de İYİ Partinin oy oranın yüzde 22’ye kadar geldiğini Genel başkan Meral Akşener’in bitip tükenmez performansı sayesinde her geçen gün oy oranının daha yukarılara tırmanabileceğini belirtiyorlar.

İYİ Partinin 2018 yılında yapılan genel seçimde yüzde 10 oy aldığı düşünüldüğünde bugün yüzde 16 ila yüzde 22 aralığındaki oy oranının Türkiye’de var olan siyaseti kökünden değiştireceğini de buradan rahatlıkla söyleyebiliriz.

2019 yılında yapılan yerel seçim sonrasına eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi ile eski bakan ve başbakan yardımcılarından Ali Babacan’ın DEVA partisinin yapılan kamuoyu araştırmalarında halen daha yüzde bir yüzde iki oy etrafında dolaştığı göz önüne alındığında Meral Akşener yönetimindeki İYİ Partinin nasıl bir mucize gerçekleştirdiği de ortadadır.

İYİ Partinin bundan sonraki süreçte de oylarını artıracağı hemen herkes tarafından kabul edilen bir gerçek, Bundan yukarıda da belirttiğimiz gibi İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’in gece gündüz-yaz-kış-soğuk sıcak demeden Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna yaptığı ziyaretlerin katkısı çok çok fazla.

Böyle bir sistemde yüzde 20 oy hiçte yabana atılacak bir miktar değil, Merkez sağda bulunan tüm kitlelere kucak açan İYİ Partinin Türkiye’de bundan sonraki siyaseti tayin edecek bir siyasi hareket olduğunu da belirtmek lazım.

Partileşme sürecini tamamlayan , yurt genelinde teşkilatlanmasını tamamlayan İYİ Partinin oy oranının her geçen gün artmasının hangi noktada duracağını şimdiden bilmek zor ancak Meral Akşener’in bitip tükenmek bilmeyen performansının İYİ partiye oy olarak döneceği de bir gerçek.

Araştırma şirketlerini iyi takip etmek lazım..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.