Hava Durumu

İYİ Parti'nin Denizli mitingi nasıl yorumlanmalı..?

Yazının Giriş Tarihi: 22.11.2021 11:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.11.2021 11:45

Bu yazıya başlamadan önce “Acaba en son miting ne zaman yapıldı.?” sorusuna kısa bir müddet cevap aradık, Başvurduğumuz kaynakların nerede ise tamamında 31 Mart 2019 tarihinden sonra siyasi partilerin  kayda değer bir miting yapmadığını anlamış olduk.

Siyasetin içerisinde olanlar bilirler miting yapmak zor iştir, Uzun emek isteyen bir çalışmadır, Miting yapılacak şehir merkezi iyi seçilmelidir, Olağanüstü bir gerekçe yoksa miting her bölgeye yakın olan Ankara’da yapılmalıdır vs vs.

31 mart 2019 tarihinde  yapılan yerel seçim öncesi yapılan mitingler sonrası Türkiye zaten seçim havasından uzaklaşmıştı, siyasi partiler daha çok 2023 yılının haziran ayında yada daha erken yapılacak bir seçimi beklediklerinden miting yapmak için bir gerekçeleri de yoktu.

Dikkat edilirse sözünü ettiğimiz zaman dilimi içerisinde herkesin her kesimin de kabul edeceği gibi sahada olan tek lider İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener, Kurmay heyeti ile birlikte daha önceden planladıkları yerleşim merkezlerinin daha çok “siyaseten unutulmuş” ilçe ve belde merkezlerini ziyaret ediyor  ziyaret ettiği bu yerleşim merkezilerinde asla siyaset yapamadan sadece ve sadece o bölgelerinin sorunlarını birinci ağızdan öğrenme imkanı oluyordu.

Bizde İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’in sözünü ettiğimiz ziyaretlerine elimizden geldiği ölçüde katılıyor, orada bulunan işyerlerinin kapısından giriyor, çay kahve içtikten sonra bir gazeteci olarak vatandaşlarımızdan aldıklarımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Başta Meral Akşener olmak üzere İYİ Parti genel merkezinde görev yapan siyasetçilerin tamamı ile ilgili programları da gazetemizin haber merkezine anlık olarak geliyor,  Geçtiğimiz hafta içerisinde Akşener’in Denizli’de yapacağı ziyaret ile ilgili program bize de ulaşmış ve tarih te 18 Kasım olarak belirtilmişti.

İşin doğrusu biz Meral Akşener’in Denizli ziyaretine katılıp katılmamakla ilgili net bir karar verememiştik, ancak net olarak “katılacakmısın” diye sorulsa tam olarak “Evet” cevabı veremeyeceğimizi e buradan açık açık söylemek gerektiğine inanıyoruz.

Ancak İYİ Parti genel merkezi tarafından gazetemizin haber merkezine gelen “Sayın genel başkanımızın 18 Kasım tarihindeki ziyaretleri iptal edilmiş bunun yerine 20 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’de Denizli meydanında miting yapılacaktır” duyurusunu alınca kararımız anında “Mutlaka en geniş şekilde katılmalıyız” diyerek gazeteci arkadaşlarımız Yılmaz Işık ve Cengiz Akgün ile Denizli programının detaylarını konuşmaya başladık.

Denizli Mitingi için parti genel merkezi kılı kırk yararcasına bir hazırlık yapmış, bir gün önceden Teşkilatlardan sorumlu Genel başkan yardımcısı Koray Aydın Denizli’ye gitmişti, Oradaki gazeteci arkadaşlarımıza “Durum nasıl.?” diye sorduğunuzda bir gazeteci arkadaşımız gece yarısı Koray Aydın’ın afiş asarken fotoğraflarını görünce  kendi kendimize “bu miting galiba herkesi şaşırtacak “ dedik.

Bu tür organizasyonlarda artık günler öncesinden o yerleşim merkezine giderek gece gündüz aç susuz uykusuz günler geçiren ve çalışmaları en ince detaylarına kadar belgelendiren Meral Akşener’in protokol müdürü Sinan İnce’nin gayretinin de Denizli mitingine en üst noktada nasıl katkı sağladığına da miting alanında şahit olduk.

İYİ Parti Denizli milletvekili Yasin Öztürk’ün fedakarlığını ve çalışkanlığını çevresindeki herkes en ince detaylarına kadar zaten biliyor, Denizli mitingi gerçekleşinceye kadar Yasin Öztürk ile birlikte il ve ilçe teşkilatlarının muhteşem performansı da zaten miting alanına gelen herkes tarafından kabul ediliyordu.

Biz Mitingin yapılacağı Denizli’ye genel başkan Meral Akşener gelmeden yaklaşık 1,5 saat önce ulaştık, aracımızı park ettikten sonra Mitingin yapılacağı alanın bulunduğu mahallenin etrafını bir uçtan bir uca dolaştık, İşyerlerinin dışarısında müşteri bekleyen esnaflar ile konuştuk, bir arada kümelenmiş vatandaşlarımıza Meral Akşener’i ve İYİ Partiyi sorduk, alanı daralta daralta mitingin yapılacağı bölgeye yaklaştık.

Miting alanı için ayrılmış bölge emniyet güçleri tarafından barikatlar ile çevrelenmiş, Emniyet güçleri sürekli “Maskesiz gelenleri miting alanına almayacağız” uyarısını yapıyor ancak daha önemlisi miting alanına girmek için uğraşan vatandaşlar bir kişinin bile geçmekte zorlanacağı dar bir yerden içeriye alınıyordu, bu durumu ilgili memurlara “arkadaşlar şu giriş kapısını biraz genişletin Meral Akşener nerede ise alana girmek üzere ama binlerce vatandaş içeriye girmekte zorlanıyor” ikazını yaptık sağ olsunlar memur arkadaşlarda bizi kırmayınca miting alanına girişler bir anda hızlanmaya başladı.

Hınca hınç dolu olan miting alanında sürekli dolaştık, büyük bir çoğunluğu bayan olan katılımcılara sorular yönelttik, Türkiye üzerine kendi bölgeleri üzerine fikirlerini sorduğumuz yüzlerce vatandaşın tamamının “Türkiye’nin kurtuluşu Meral Akşener’in elinde fikrinde buluştuklarına şahit olduk.

O anda sunumu yapan görevli arkadaşın anonsu ile İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener’in adeta gelin gibi süslenmiş alana girdiği andan itibaren ortaya çıkan heyecan tablosunu görünce yanımızdaki gazeteci arkadaşlarımıza “Unutmuşuz mitingleri” dediğimizi hatırlıyoruz.

İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener yaklaşık 1,5 saat kürsüde kaldı, son derece güzel ve istatistiklere bağlı daha çok mutfağı ilgilendiren ekonomi ağırlıklı konuşması miting alanından bulunan on binler tarafından sürekli alkışlanarak büyük bir heyecan ile takip edildi sürekli alkışlandı.

Meral Akşener TBMM’deki grup toplantılarında olduğu gibi Denizli mitinginde de evine ekmek götürmek için gece gündüz çaba gösteren hizmet sektöründeki bir bayanı yine kürsüye  çağırdı, Ege şivesi ile hemen herkesin yaşadığı sorunları bir bir anlatan bayanın konuşması da mitinge katılanlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

İYİ Partinin kuruluş aşamasında ve kurulduktan sonra nasıl büyük problemler ve engeller ile karşılaştığını siyaset ile uğraşan hemen herkes görüyor, biliyor, bu zorlu süreci başarı ile atlatan ve partisini tam merkeze oturtan Meral Akşener’in partisi artık taraflı tarafsız herkesin kabul edeceği gibi Türkiye’nin birinci partisi olma yolunda koşar adım ilerliyor.

Meral Akşener bir yıldır durup dinlenmeden gece gündüz demeden Türkiye’nin her tarafını dolaşıyor ziyaretler yapıyor, kendi ifadesine göre bu çerçevede 12 ziyareti daha kalmış yıl sonuna kadar bu ziyaretlerini tamamlayacağını söyleyen Akşener ondan sonra yeni bir format ile yeniden Anadolu coğrafyasını dolaşmaya başlayacak.

Siyaset le ilgilenenler Meral Akşener’in Denizli mitingini tarafsız ve ön yargısız bir şekilde değerlendirdiklerinde Türkiye’de siyasetin adresinin nereden nereye gittiğini de çok net bir şekilde göreceklerdir, Ortaya çıkan Meral Akşener’in fırtınasının da bundan sonra kasırgaya döneceği de artık kaçınılmaz bir gerçek.

Meral Akşener ve kurmay ekibinin bundan sonraki adımları İYİ Partinin merkeze oturma çalışmasını da olabildiğince hızlandıracaktır, Denizli’de konuştuğumuz bir genel merkez yöneticisine “önümüzdeki günlerde kamuoyunda ANAP’lı ve DYP’li kimlikleri ile bilinen ve sayıları binlerle ifade edilen siyasetçilerin İYİ Partiye katılacaklarını duydum bu konuda ne diyeceksiniz .?” şeklindeki sorumuza “ Katılım senin tahminlerinin çok çok üzerinde az sabret” cevabını alınca tahminlerimizde yanılmadığımızı anladık.

Rahmetli Süleyman Demirel “Siyasette 24 saat çok ama çok uzun bir zaman dilimidir” derdiMeral Akşener’in İYİ Parti ile Türk siyasetine getirdiği değişimin de her geçen gün daha da hızlanacağını söylemek artık mümkün.

İYİ Partinin mitinglerini daha çıplak bir göz ile takip etmek lazım.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.