Hava Durumu

İttifakların amansız mücadelesi

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2022 14:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2022 02:06

Ramazan ayının sona erip bayramı yaptıktan sonra 2023 yılının Haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimine bir yıl kalacak, bir yıl kalacak diyoruz zira 2023 yılının haziran ayında yapılacak olan seçimde partilerin adayları ile ilgili seçim takvimi YSK tarafından gelecek yılın mart ayında resmen başlatılmış olacak.

Şu sıralar kamuoyunda “Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimi içerisinde bulunduğumuz 2022 yılının ekim ayında yapılacak” söylemleri de var, böyle bir söyleme Evet yada Hayır deme lüksümüz yok zira bu memlekette “olmaz” dediğimiz ne varsa ertesi gün olduğuna pek çok kez şahit olmuşluğumuz var.

Türkiye’nin kaderini belirleyecek olan ve aynı gün yapılacak olan her iki seçim ister içerisinde bulunduğumuz yılın ekim ayında yapılsın ister 2023 yılının haziran ayında yapılsın seçime ittifaklar haline gidilecek.

Bilindiği gibi ilk ittifak 2018 yılında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde uygulandı, daha sonra 2019 yılındaki yerel seçimde de her iki taraftaki ittifak tek aday ve tek meclis listeleri ile seçime katılmak gibi bir yol seçtiler.

Önümüzdeki seçim bundan önceki seçimler gibi hayati öneme sahip bu yüzden Cumhur ittifakı sahip olduğu iktidarı bir dönem daha devam ettirmek, Millet ittifakı da cumhur ittifakında bulunan iktidarı almak için çaba gösteriyor.

Gelecek yıl yada daha önce yapılacak seçim öncesi nerede ise her Allah’ın günü yapılan kamuoyu araştırmalarında millet ittifakının birkaç puan önde olduğu gerçeği ortaya çıkıyor, ortaya böyle bir tablo çıkınca şu sıralar 6 parti ile yürüyen millet ittifakı bu alanı daha genişletmek için çaba gösterirken Cumhur ittifakı da, millet ittifakını çatlatmak, zayıflatmak adına başka bir siyasi mücadele veriyor.

Bilindiği gibi ittifaklar halinde girilen seçimlerin sonucunda öyle on puanlık on beş puanlık farklar olmuyor, kazanan 2 yada 3 puanla kazanıyor kaybedende o civarda bir oy yüzdesi ile kaybediyor.

Bu kadar az bir oy yüzdesi ile kazanılacak yada kaybedilecek bir seçimde ittifaklarda bir taraftan kendi alanlarını genişletmenin diğer taraftan da karşı sahayı daraltmak adına tam saha pres mücadelesi veriyorlar.

Şu an iktidarı elinde bulunduran Cumhur ittifakı en azından kendi seçmen kitlerini bloke etmek, millet ittifakına kaptırmamak adına mücadele verirken millet ittifakı da yıllar sonra ayağına gelen iktidar kısmetini tepmemek için koşturup duruyor.

Sabahtan akşama kadar nerede ise anlık değişen dengeleri takip etmekten yorulan vatandaş kendi açısından “ne olacaksa olsun” diyerek bir an önce sandığın önüne gelmesini bekliyor.

Herkes gibi bizde bekliyoruz..

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.