Hava Durumu

Hepimizin talebi daha iyi bir yaşam

Yazının Giriş Tarihi: 23.03.2022 11:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.03.2022 11:11

Türkiye’de çok uzun yıllar siyaseten mahalleler oluştu, aradabirkaç renk olsa da yıllar yılı vatandaşlarımızın bir kısmıkendisini “Muhafazakar mahalle” olarak tanınan siyasal akımda konumlarken bir başka kitlede “Laik mahallede” ikametetti ve oradan ayrılmayı kesinlikle aklına getirmedi.

Kendisini “Laik mahalle sakini” olarak gören kitle siyasetenher dönem CHP’nin başını çektiği siyasal akımda gördü, Diğerkitle yani “Muhafazakar mahalleliler” olarak bildiğimiz kesim Süleyman Demirel’in, Turgut Özal’ın, NecmettinErbakan’ın en sonunda Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilettiği dünya görüşünün şemsiyesi altında konumlayarak bugüne kadar geldiler.

Türk siyaseti çok partili hayata geçtiği 1950 seçimlerindenitibaren bir şekilde ideoloji çerçevesinde siyaset yapıldı, Aslındaülke sınırları içerisinde yaşayan herkesin sadece “iyi yaşam ve buna bağlı olarak Ekonomi” noktasında talepleri olmasıgerekirken halk sadece ideolojik siyasetin peşinde koşturuldudurdu.

Biz kendimizi bildik bileli Türkiye’de sürekli Camiler-Başörtüsü-Askeri kışla ile başlayan ve devam eden kavga sürdü gitti, birkısım “Kız öğrenciler üniversitelere başörtülü bir şekilde girsin” diye diretirken karşı mahallede konuşlananlar “Laiklikelden gidiyor" şeklinde kavgaya girmekten çekinmedi.

İçerisinde bulunduğumuz günlerde kafamızı kaldırıp baktık kibizim yani 84 milyon Türk insanının tek bir sorunu var ve osorunun adı da “Ekonomi”.

Türkiye 2018 yılının haziran ayında Cumhurbaşkanlığı hükümetsistemine geçti, yapılan seçimde Cumhur ittifakınınadayı Erdoğan Cumhurbaşkanlığına seçilirken, Cumhur ittifakıda TBMM’de üstünlüğü sağladı.

Bu sistemde yapılacak yeni seçime yani 2023 yılının Haziran ayına 14 ay kaldı, kalan bu 14 aylık zaman dilimi içerisindesözünü ettiğimiz mahalleler arasındaki geçişler öylesine ilginçbir hal aldı ki anlayabilene, anlatabilene aşk olsun.

Şu sıralar birbirleri ile “asla bir arada olmazlar” denilen AK Partiile MHP “Cumhur ittifakı” şemsiyesi altında bir araya gelmişdurumdalar, İttifakı BBP ama daha da önemlisi Doğu Perinçek’in başında bulunduğu Vatan partisi destekliyor.

Diğer tarafta ise CHP ile İYİ Partinin oluşturdukları “Millet İttifakı” hatırı sayılır bir mesafe almış durumda, Millet İttifakınıdaha önceleri SP ile DP destekliyordu ancak geçtiğimizgünlerde AK Partiden ayrılan Eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek partisi ile Eski ekonomibakanlarından Ali Babacan’ın DEVA partisi de Millet ittifakı ilebir araya gelmiş oldular.

Bu birliktelikler dolayısı ile bir zamanlar bir birlerinden uzakkalan mahallelerde olağanüstü geçişler yaşanmaya başladı,birazda mecburiyetten kaynaklanan bu geçişler sırasındanbirbirlerini “öcü” gibi gören karşı mahallenin insanları zamangeçtikçe karşı mahallede oturanlarında kendilerinin deihtiyaçlarının “ideoloji” değil sadece ve sadece “İyi yaşam”olduğunun anladılar.

Bu bakımdan 2023 yılının haziran ayında yada daha önceyapılacak bir seçimin neticesini ideoloji değil sadece ve sadece “Ekonomi” olacağı artık çok net bir şekilde ortaya çıkmıştır.

Saatlerce ucuz ekmek-ucuz et-ucuz akaryakıt kuyruğundabekleyen bir kitleye “Vatan millet Sakarya “ edebiyatı yapmakgörüldüğü gibi artık prim yapmıyor hatta son derece itici geliyor.Yapılacak olan genel seçime her iki mahallenin müdavimleri deele ele gönül gönüle “sadece ve sadece daha iyi bir yaşamistiyoruz, bu şartları kim sağlayacaksa o siyasal görüşüiktidar yapacağız” sandığa gidecek..

İdeolojiden bize ne..!!!

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.