Hava Durumu

EGE’de Mansur Yavaş

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2022 09:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2022 09:59

Son iki günümüzü EGE bölgesinin şirin kenti Aydın’da geçirdik, Nazilli İlçemizde tadına doyum olmaz incir ve zeytinin tadına bakmak ve genel seçime dokuz ay kala EGE’de yaşayanların genel eğilimlerinin nasıl olduğu ile ilgili sorulara kısmi cevap bulmak adına epey bir mesai harcamış olduk.

EGE bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız çok uzun yıllardır yerel seçimde oylarını daha çok CHP’li belediye başkanlarının lehine kullanıyorlar, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde Muğla-Aydın-İzmir olmak üzere çok sayıda belediye bilindiği gibi Millet ittifakına mensup belediye başkan adayları tarafından kazanılmıştı.

Aydın gezimizde başta Köşk ve Germencik ilçelerini ama daha çok Nazilli’yi dolaştık oradaki vatandaşların nabzını tutmaya gayret gösterdik, sakinliği ile bilinen EGE bölgesi yerleşim merkezlerinde aynı oranda sakin bir hayat süren yüzlerce emekli vatandaşımızla bir araya geldik onların ısmarladıkları demli çaylar ile muhabbeti geliştirdik.

Sohbet ettiğimiz EGE’li vatandaşlarımıza

1.Genel seçimi hangi blok kazanacak.?

2.Cumhurbaşkanlığını kim kazanacak.?

3.Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı.?

diye üç soru yöneltiyoruz.

Yurdumuzun başka bölgelerinim hemen hemen tamamında olduğu gibi vatandaş seçimde hangi ittifakın kazanacağından çok millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı ile daha çok ilgili fikirlerini söylüyor.

Sohbet ettiğimiz yüzlerce erkek-bayan-genç-yaşlı kim varsa sanki sözleşmiş gibi sadece ve sadece “Mansur Yavaş” ile ilgileniyor, diğer sorular ile ilgili fazla yorum yapmak istemiyor.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi EGE seçmeni uzun yıllardır CHP ekseninde oy kullanıyor ancak çok uzun yıllar Türkiye Cumhuriyetinin pek çok kurumunda üst düzey görev yaptıktan sonra emeklilik günlerini yaşayan pek çok bürokratın oylarını CHP’li adaylara kullanmasının son derece ilginç bir sebebinin olduğunu da bu süreçte anlamış olduk.

30 yıl çalıştıktan sonra emekli olan bir bürokrat bize fiyatı iki buçuk lira olan demli çayı sorduktan sonra “-Yüksel bey EGE bölgeside Trakya bölgesi de normal şartlarda merkez partilere oy kullanır, buna en iyi örnek İzmir’de ANAP’tan belediye başkanlığı yapan Burhan Özfatura’dır Ancak 2002 yılında iktidara gelen AK Partinin bünyesine merkez sağdan siyasetçileri de alması sonrasında karşısında kendisini merkez sağ olarak bir siyasi oluşum kalmayınca  EGE ve Trakya seçmeni de oylarını CHP’ye kullandılar ama yazın bir tarafa genel seçimin sonucuna göre önümüzdeki dönem yapılacak yerel seçimde söylediğimiz bu iki bölgenin çok sayıdaki yerleşim merkezinin belediye başkanı İYİ Partili adaylar kazanacak” şeklinde bir görüş söyledi.

Bu emekli bürokrat ile birlikte fikirlerini sorduğumuz yüzlerce vatandaşımız ağız birliği etmişçesine “ Gelecek dönemlerin kaderi tamamen Ankara büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş’ın ismi etrafında şekillenecek, Altılı masanın yani Millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı olması durumunda hem seçimi kazanacak hemde Millet ittifakına mensup daha çok milletvekilinin TBMM’de yer almasını sağlayacak” diyorlar.

Bizimle bu şekilde konuşan vatandaşlarımıza “-Peki altılı masanın yani millet ittifakının adayı Mansur Yavaş olmaz ise ortaya nasıl bir netice çıkar.?” şeklindeki sorumuza etrafımızda kümelenmiş çok sayıda emekli vatandaşımız “Mansur Yavaş aday gösterilmez ise sandığa gitmemiz için bir gerekçe de kalmaz, böylelikle küsen seçmen sandığa gitmeyeceği için başta CHP ve İYİ Partililer olmak üzere altılı masaya mensup diğer partilerin milletvekili adayları için de oy kullanma ihtiyacı kalmaz” şeklinde son derece ilginç bir görüş ortaya attılar.

-Kahvede çay içen vatandaşlar,

-Yol kenarlarında meyve satan esnaflar,

-Yaşlı teyzeler,

-Cami avlusunda namaz saati bekleyenler,

-Lokantalarda müşteriye yemek yetiştirmeye çalışan garsonlar,

-Fırında ekmek satan kasiyer,

-Giyim mağazasında çalışan tezgahtarlar

hep bir ağızdan “Mansur Yavaş “diyorlar başka bir şey demiyorlar.

Nevşehir’deki

Yalova’daki

Aydın’daki

Bilecek’teki,

Gümüşhane’deki

Diyarbakır’daki

Vatandaşları kendi ismi etrafında buluşturan Mansur Yavaş’ın nasıl bir tılsım yarattığını inanın bizde bilmiyoruz.

CHP’de görev yapan siyasetçilerde zaten “Millet İttifakının adayı mutlaka CHP’li bir isim olmalı” diyorlar ki sonuna kadar haklıdırlar.

Bu çerçevede Mansur Yavaş’ta CHP’li bir belediye başkanı..

Ancak altılı masaya mensup siyasi partilerin Mansur Yavaş’ı aday göstermemesi durumunda ortaya çıkacak “Hayal kırklığının” telafisi olmayacağını bizde biliyoruz, köy kahvesindeki emekli Hasan amca da..

EGE’li seçmenin Mansur Yavaş ile ilgili hassasiyetleri böyle..

Bize düşende bu hassasiyeti kamuoyu ile paylaşmak.

Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.